Bilal Erdoğan 'At üstünde yükselmiş milletin evladıyız' dedi, Hüda Kaya fotoğraf paylaştı: Yanlışın var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan Kayseri'de tesis açılışında 'At üstünde yükselmiş milletin evladıyız' dedi. HDP'li Hüda Kaya, Erdoğan'ın attan düştüğü kareyi paylaştı: Yanlışın var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto iş birliğiyle yapımı tamamlanan geleneksel sporlar, binicilik ve okçuluk tesisinin açılışını yaptı.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu'nun düzenlediği Açık Hava Takımlar Türkiye Şampiyonası'nı bir süre izleyen Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de geleneksel sporların ihyası, gelişmesi için geçen 5 senede çok güzel gelişmeler kaydettiklerini söyledi.

'AT ÜSTÜNDE YÜKSELMİŞ BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ'

Geleneksel sporlara ilişkin "At mı kaldı kardeşim, hangi devirde yaşıyoruz?" söylemlerini yorumlayan Erdoğan şöyle devam etti: "Aile ve gençlere, at üstünde okla, kılıçla yükselmiş bir milletin evlatları olduğumuzu söylüyoruz. Bununla gurur duyuyoruz... Dolayısıyla bugün de at binmek mükemmel bir spordur, sadece hali vakti yerinde olanların veya sadece köyde yaşayan insanların sporu da değildir. İstiyoruz ki bu at binme bütün halkımıza mal olsun." 

HDP'Lİ KAYA: YANLIŞIN VAR

Twitter'dan Bilal Erdoğan'ın bu sözlerini paylaşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2003'te attan düştüğü olayın fotoğrafını ekledi: "Yanlışın var." 

 (HABER MERKEZİ)