Biden'ın 'Tayvan'a saldırı olursa karşılık veririz' sözlerine Çin'den yanıt

ABD Başkanı Biden'ın Tayvan'la ilgili gerilimi artıran sözlerine Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık sözcüsü, "Çin'in Tayvan'ın egemenliğini koruma kararlılığı hafife alınmamalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın Tokyo ziyaretinde "Tayvan'a saldırı olursa karşılık veririz" açıklamasına Çin'den yanıt geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, "ABD, Çin halkının Tayvan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma kararlılığını hafife almamalı, 1,4 milyarlık Çinlinin iradesine karşı durmamalıdır" dedi. 

Çin hükümetine bağlı Global Times, bakanlık sözcüsü Wang Wenbin'in Tayvan kriziyle ilgili uzlaşma olmayacağı mesajı verdiğini aktardı.

Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu'nun (ESCAP) toplantısında konuşan bakanlık sözcüsü, "Tayvan, Çin’in ayrılmaz bir parçasıdır, Çin’in iç işleridir ve hiçbir dış müdahale kabul edilemez. Asya-Pasifik bölgesi barış, kalkınma ve refahın merkezi olmalı, Soğuk Savaş zihniyetinin arenası değil. Bu ülkelerin Asya-Pasifik'te cepheleşme yaratmaya yönelik çabaları taraftar bulmayacak ve başarılı olamayacak" diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden bugün Tokyo'ya yaptığı ziyarette "ABD'nin Çin'in Tayvan'da güç kullanmasını engellemek için bölge ülkelerinin yanında olduğunu ve Tayvan'ı savunmak için güç kullanmaya istekli olacağını" söylemişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler biden çin rusya