Biden'ın dışişleri bakanı adayı: Türkiye'ye yaptırımların etkisini görüp karar vermeliyiz

Joe Biden'ın ABD Dışişleri Bakanı adayı gösterdiği Antony Blinken, Türkiye'nin S-400 almasını eleştirdi. Blinken, “ABD, mevcut yaptırımların Türkiye üzerindeki etkisini görmeli ve ardından daha fazlasının yapılmasına gerek olup olmadığına karar vermeli” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın dışişleri bakanı adayı Antony Blinken, Türkiye ile ilişkiler hakkında açıklama yaptı.

Sputnik'in haberine göre Blinken, NATO müttefiki olan Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımının “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Blinken, “ABD, mevcut yaptırımların Türkiye üzerindeki etkisini görmeli ve ardından daha fazlasının yapılmasına gerek olup olmadığına karar vermelidir” ifadelerini kullandı.

Geçen ay ABD, Rusya'dan S-400 sistemleri aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye CAATSA yasası kapsamında yaptırım kararı almıştı.

ABD, 14 Aralık günü Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve kurumun başkanı İsmail'in Demir, SSB Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, SSB Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı'ndan Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz'in yaptırım listesine alındığını açıklamıştı.