Biden'dan ilkokul saldırısı sonrası Teksas'a ziyaret

ABD Başkanı Biden, 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan ilkokul saldırısının yaşandığı Teksas’ın Uvalde kasabasına ziyarette bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden ülkede son 10 yılda meydana gelen en büyük okul saldırısının yaşandığı Teksas’ın Uvalde kasabasına ziyarete gidiyor. Biden'ın olayın ardından okulda dikilen anıtı ziyaret etmesi ve kurbanların aileleriyle görüşmesi bekleniyor.

Biden’ın Teksas ziyareti, bir süpermarkette 10 siyahın ölümüne neden olan silahlı saldırının ardından bu ayın başlarında New York'un Buffalo kentini ziyaret etmesi de dahil olmak üzere, toplu silahlı saldırıların yapıldığı üçüncü yeri ziyareti olacak.

HARRIS'TEN 'SAVAŞ SİLAHI' TANIMI

Biden, dün Delaware Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında, "Çok fazla şiddet, çok fazla korku, çok fazla keder" ifadelerini kullandı. "Trajediyi yasaklayamayız biliyorum ama Amerika'yı daha güvenli hale getirebiliriz. Nihayetinde insanların ve çocuklarımızın hayatlarını korumak için yapmamız gerekeni yapabiliriz" diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris de dün Buffalo'ya yaptığı bir ziyaret sırasında saldırı tarzı silahların yasaklanması çağrısında bulunarak, arka arkaya yaşanan iki kitlesel saldırının ardından bu tür silahların "bir savaş silahı" olduğunu ve bunların sivil toplumda yeri olmadığını dile getirdi.

CUMHURİYETÇİLER SİLAH KONTROLÜ İSTEMİYOR

Öte yandan Teksas Senatörü Ted Cruz ve eski Başkan Donald Trump gibi önde gelen Cumhuriyetçiler, yeni silah kontrolü çağrılarını reddederek, akli dengesi bozuk kişilerin akıl hastanelerine yatırılmasının kolaylaştırılması ve okul bölgelerinin silahsız olması uygulamasına son verilmesi çağrısında bulunuyor.

Cumhuriyetçi Teksas Valisi Gregg Abbott, silah taşımak için lisans şartlarını ortadan kaldıran tartışmalı bir adım da dahil olmak üzere yeni çıkarılan Teksas silah yasalarının Salı günü yaşanan saldırıyla bir ilgisi olduğu iddialarını reddetti.

NE OLMUŞTU?

Teksas eyaletinde 24 Mayıs'ta 18 yaşındaki Salvador Ramos adlı şüphelinin Robb İlkokulu'na düzenlediği ve polis memurlarınca öldürüldüğü saldırıda en az 19 öğrenci ve 2 öğretmen hayatını kaybetmişti. Polisin ilkokul katliamına müdahalede geç kaldığı tartışmaları devam ederken, yetkililer, polisin takviye ekipler için yaklaşık bir saat beklemekle "yanlış karar" verdiğini kabul etmişti. (Amerika'nın Sesi)

 

Etiketler teksas biden