Biden'dan ara seçim öncesi 'demokrasi' uyarısı: Sonuçları reddedenler ülkeyi kaosa sürükler

8 Kasım'da düzenlenecek ara seçimler öncesi yaptığı konuşmada seçim güvenliğine değinen Joe Biden, sonuçları reddedenlerin ülkeyi kaosa sürükleyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD Başkanı Joe Biden, Washington'da düzenlenen Demokrat Parti etkinliğinde, 8 Kasım'daki Kongre ara seçimleri öncesi bir konuşma yaptı. Seçim güvenliğine ilişkin tartışmalar hakkında yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını reddedenlerin ülkeyi kaosa sürükleyeceğini belirtti. 6 Ocak 2021'de yaşanan Kongre baskınını hatırlatan Biden, ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın 2020 seçim sonuçlarını reddettiğini ve Amerikan demokrasisinin saldırıya uğradığını söyledi. 

'TRUMP, GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI'

Bu yılki Kongre ara seçimlerinin tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Biden, Cumhuriyetçi ve Demokrat herkesi oy kullanmaya davet etti. Biden, şu ifadeleri kullandı: "Amerikan demokrasisi saldırı altında. Trump, İnsanların iradesini reddetti, kaybettiği gerçeğini reddetti ve görevini kötüye kullandı." 

'HUKUKSUZ VE AMERİKA'YA YAKIŞMIYOR'

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'ye 28 Ekim günü yapılan saldırıyı anımsatan Biden, birçok Kongre üyesine yönelik bu tarz tehditler olduğunu vurguladı. Biden, 8 Ocak'taki seçimleri de kabul etmeyeceğini açıklayan bazı isimler olduğuna işaret ederek, "Bu durum Amerika'yı kaosa sürüklüyor. Bu daha önce görülmemiş bir olay. Bu hukuksuz ve Amerika'ya yakışmıyor" dedi. (DIŞ HABERLER)