Biden Türkiye Büyükelçiliği için Jeff Flake'i aday gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, eski senatör ve Cumhuriyetçi Parti'deki Trump karşıtı isimlerden Jeff Flake'i Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Ankara Büyükelçiliği görevi için eski senatör Jeff Flake'i aday gösterdi. Yazılı açıklama yapan Flake, Biden'a teşekkür etti. Daha önce Cumhuriyetçi Parti'den Arizona senatörü ve Temsilciler Meclisi üyesi seçilen Flake, “ABD'nin NATO müttefikimiz olan Türkiye ile olan ilişkisinin stratejik önemi göz önüne alındığında, Başkan Biden'ın bana duyduğu güven nedeniyle onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Eşi Cheryl Flake ile birlikte hizmet etme fırsatı buldukları için minnettar olduklarını belirten Flake, "Türkiye'nin sıra dışı insanlarını tanımak için sabırsızız" ifadelerini kullandı. Büyükelçilerin göreve başlaması için ABD Senatosu'ndan onay alması gerekiyor.

Flake, "Senato tarafından onaylanırsam, yurt dışında ABD çıkarlarını temsil eden güçlü, deneyimli ve yetenekli bir ekibe katılmaktan memnuniyet duyacağım. ABD Temsilciler Meclisi'nde ve Senato'da görev yapmış biri olarak, Kongrenin ABD dış politikasında oynadığı rolü anlıyor ve takdir ediyorum" dedi. Cumhuriyetçi Parti'den olan Flake, Demokrat Partili Biden'ın kendisini aday göstermesinin dış politikada 'partizanlığa yer olmadığı' inancını teyit ettiğini belirtti.

Flake, Cumhuriyetçi Parti Senatörü olsa da eski ABD Başkanı Donald Trump'ın en sert muhaliflerinden biriydi ve geçen yılki ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Biden'a destek vermişti. (HABER MERKEZİ)