Biden: Putin bir vahşi ve hesap vermeli

ABD Başkanı Biden, Kiev yakınlarındaki Bucha kasabasında yayınlanan görüntülere ilişkin açıklamasında Putin'le ilgil "Bu adam vahşi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Bucha kasabasından yayınlanan ceset görüntüleriyle ilgili konuştu. Reuters haber ajansına göre, Biden Rusya lideri Vladimir Putin'le ilgili "Bu adam vahşi" ifadelerini kullandı. Biden gazetecilere verdiği demeçte şunları söyledi: 

"Bucha'da olanlar çok çirkin ve bunu herkes gördü. Bence bu bir savaş suçu. Putin'e savaş suçlusu dediğim için eleştirildiğimi hatırlarsınız. İşin aslı, Bucha'da olanları gördünüz, bu onu haklı çıkarıyor... Aynı zamanda bir savaş suçları yargılaması yapılması için tüm detayları toplamalıyız. O bir savaş suçlusu. Bu adam vahşi. Hesap vermeli."

Biden, gazetecilerin söz konusu görüntülerle ilgili ABD'nin yanıtı olup olmayacağına ilişkin soruya ise "Daha fazla yaptırım istiyorum, evet" dedi. ABD Başkanı, "Ukrayna'ya ihtiyaç duydukları silahları sağlamaya devam etmeliyiz" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler biden ukrayna