Biden: Nükleer savaş riski Küba Füze Krizi'nden beri ilk kez bu kadar yüksek

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Valdimir Putin'in nükleer silah kullanmaktan bahsederken şaka yapmadığını belirterek, "Nükleer savaş riski Küba Füze Krizi'nden beri ilk kez bu kadar yüksek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, New York'ta Demokrat Parti'nin bağış toplama gecesinde konuştu. Rusya'nın Ukrayna savaşında nükleer silah kullanma ihtimalini değerlendiren Biden, Vladimir Putin'in taktik nükleer silah, biyolojik ya da kimyasal silah kullanmaktan bahsederken "şaka yapmadığını" çünkü ordusunun "dikkat çekici bir şekilde düşük performans" gösterdiğini söyledi.

"Küba Füze Krizi'nden bu yana ilk kez nükleer silah kullanımına yönelik doğrudan bir tehdit altındayız" diyen Biden, "büyük savaş, mahşer" anlamlarına gelen "Armageddon" ifadesini kullanarak "Küba Füze Krizi'nden bu yana Armageddon ihtimali ile karşı karşıya kalmamıştık" dedi.

Biden, Putin'e karşı bir çıkış yolu bulmaya çalıştıklarını da ekledi.

1962'de ABD’nin Türkiye ve İtalya'ya, Sovyetler Birliği’nin ise Küba’ya nükleer başlıklı füze yerleştirmesi, iki ülkeyi nükleer savaşın eşiğine getirmişti. (BBC Türkçe)