Biden ilk yüz yüze görüşmesini Japonya Başbakanı'yla yaptı

Joe Biden, ABD Başkanlığı'nı devraldıktan 3 ay sonra, bir liderle ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirdi. Biden Beyaz Saray'da Japonya Başbakanı Suga Yoşihide'yi ağırladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 20 Ocak 2021'de ABD Başkanlığı koltuğuna oturan Joe Biden, ilk resmi yüz yüze görüşmesini yaklaşık 3 ay sonra yaptı. Biden Beyaz Saray'da Japonya Başbakanı Suga Yoşihide ile bir araya geldi.

Biden ve Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, Beyaz Saray'da yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilerin karşısına çıktı. Yoşihide'nin ziyaretinin bir yabancı ülke lideri ile yaptığı ilk yüz yüze görüşme olduğunun altını çizen Biden, Covid-19 önlemleri altında gerçekleşmiş olsa da hiçbir şeyin yüz yüze görüşmenin yerine geçemeyeceğini belirtti.

İki ülke arasındaki müttefikliği bir kez daha vurguladıklarını aktaran Biden, "Çin'in Doğu Çin Denizi, Güney Çin Denizi gibi konularda teşkil ettiği ve Kuzey Kore konusunda da birlikte çalışmak için taahhüt verdik. Özgür ve açık bir Hint Pasifik için ABD ve Japonya bölgedeki iki güçlü demokrasidir" yorumunu yaptı.

'KONGRE BİR AN ÖNCE SİLAH REFORMU KONUSUNDA ADIM ATMALI' 

Joe Biden, ABD'de son günlerde meydana gelen silahlı saldırılara da işaret ederek "Kongre bir an önce silah reformu konusunda adım atmalı. Yarı otomatik silahları yasaklamalıyız" çağrısı da yaptı. (AA)