Biden, enflasyonu soran Fox muhabirine küfretti

ABD Başkanı Joe Biden, kendisine "Enflasyonun ara seçimlerde siyasi bir engel olduğunu düşünüyor musunuz?" diye soran Fox News Peter Doocy'ye küfrederken açık mikrofona yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte Fox News kanalının muhabiri Peter Doocy'den gelen enflasyon sorusuna küfürlü bir yanıt verdi. Mikrofonunun açık olduğunu fark etmeyen Biden'ın "Ne aptal bir o..spu çocuğu ama" dediği görüntüler viral oldu.

Söz konusu olay, ABD'de yüzde 7'ye varan enflasyon konusunda Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısının ardından, gazetecilerin salonu terk ettiği sırada yaşandı. Donald Trump'ı destekleyen muhafazakâr Fox News kanalının muhabiri olarak geçmişte de Biden'la gergin bir ilişkisi olduğu belirtilen Doocy, ABD Başkanı'na "Enflasyonun Kongre ara seçimlerinde siyasi bir engel olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Mikrofonun hâlâ açık olduğunu fark etmemiş görünen Biden, önce kinayeli bir şekilde "Hayır, büyük bir kazanç - daha fazla enflasyon" dedi. Ardından da, "Ne aptal bir o..spu çocuğu ama" diye küfretti.

BEYAZ SARAY'IN İNTERNET SİTESİNDE DE YAYIMLANDI

Biden'ın sözleri, basın toplantısının Beyaz Saray'ın internet sitesinde yayımlanan resmi dökümünde de yer buldu.

TELEFON EDİP 'ŞAHSİ DEĞİLDİ, DOSTUM' DEDİ

Olayın ardından Fox News'a bağlanan Doocy, Biden'ın bir saat sonra kendisini cep telefonundan aradığını ve "Şahsi bir şey değildi, dostum" dediğini aktardı.

Görüntüler hızla viral olurken, sosyal medya kullanıcıları Biden'ın bir diğer Fox muhabirinin birkaç gün önce sorduğu Rusya sorusuna "Ne aptal bir soru" diye söylenerek yanıt verdiğini ve geçen sene de, bir CNN muhabirini terslemesi sonrası özür dilediğini hatırlattı. Biden, senatörlük ve başkan yardımcılığı döneminde de gafları dikkat çeken bir siyasetçi olarak tanınıyor. (DIŞ HABERLER)