Biden: Çin'e uygulanan gümrük vergileri kaldırılabilir

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyonun en büyük ekonomik sorunları olduğunu söyledi ve Çin'e uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılmasını görüştüklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, enflasyonu çok ciddiye aldığını ve enflasyonun iç politikada önceliği olduğunu söyledi. Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Çin'e uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılması konusunu görüştüklerini ancak bir karara varmadıklarını açıkladı.

AA'nın haberine göre, Biden, enflasyonun nedenleri olarak Covid-19 salgını ve Rusya Devlet Başkanı "Vladimir Putin'in Ukrayna'da başlattığı savaşı" göstererek, bu iki ana unsurun küresel olduğunu kaydetti. Başkan Biden, "Bu nedenle dünyanın her yerindeki ülkelerde tarihi enflasyon oranları görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonla mücadele için aldıkları önlemlere işaret eden Biden, ABD'nin enflasyonun üstesinden gelmek için güçlü bir konumda bulunduğunun altını çizdi. Biden, ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyonla mücadeledeki rolüne atıfta bulunarak "Şu anda en büyük ekonomik sorunumuzun enflasyon olduğunu düşünüyorum ve onların da öyle düşündüğüne inanıyorum" dedi. Biden, Fed'in "işini yapacağından emin olduğunu" dile getirdi.

'ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞER BİLMİYORUM'

Enflasyonla mücadele için ABD'nin eski Başkanı Donald Trump döneminde Çin'e yönelik uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılıp kaldırılmayacağının sorusuna Biden, "Bu konuyu görüşüyoruz henüz net bir karar vermedik" yanıtını verdi.

Biden, ülkedeki akaryakıt fiyatlarının sorumlusu olarak gördüğü Rusya'dan Avrupa ülkelerinin petrol alımını durdurmak için de var gücüyle savaştığını kaydetti. Bir gazetecinin, "Sayın Başkan, 1 yıl önce ülkedeki enflasyonun geçici olduğunu söylüyordunuz ancak durum öyle değil. Enflasyonun ne zaman düşeceğini düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Biden, "Bu konuda bir tahminim yok. Bazı ekonomistler, bu yıl sonu düşeceğini, bazıları ise gelecek yıl da artacağını söylüyor. Ne zaman düşer bilmiyorum ama biz elimizden geleni yapıyoruz" ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)