Biden Batı Şeria'da: Filistin'e 201 milyon dolarlık destek planı

ABD Başkanı Biden, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde bir araya geldi. Biden, Filistin'e 201 milyon dolarlık yardım desteği sunulacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden, Kudüs ziyareti sonrası bugün Batı Şeria'nın Beytüllahim kentini ziyaret etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya gelen Biden, görüşme sonrası ortak basın toplantısına katıldı. ABD'nin İsrail-Filistin sorununa "İki devletli çözüm" taahhüdünü yineleyen Biden, Filistin'e 201 milyon dolarlık yardım paketi sözü verdi.

Arab News, Biden'ın Batı Şeria ve Gazze'nin alt yapısının güçlendirilmesi yönünde destek sağlayacağını taahhüt ettiğini aktardı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise konuşmasında “Filistin halkının uluslararası kararlar uyarınca meşru haklarını elde etmesinin sağlanmasının ve mülteciler de dahil olmak üzere tüm Filistinlilerin kalıcı statü sorunlarının sona erdirmesinin yolunun; 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti topraklarındaki İsrail işgaline son vermekle başladığını” kaydetti.

Abbas, “ABD yönetiminden, Doğu Kudüs'teki ABD konsolosluğunu yeniden açarak ve FKÖ'yü (Filistin Kurtuluş Örgütü) ABD'nin terör listesinden çıkarıp Washington'daki ofisini tekrar açmasına izin vererek ikili ilişkileri güçlendirmeye yönelik adımlar atmasını bekliyoruz. Biz terörist değiliz” ifadelerini kullandı. Filistin Devlet Başkanı, “İsrail Orta Doğu'da uyumlu bir devlet olmak istiyorsa uluslararası hukukun üzerinde bir devlet olarak hareket etmeye devam edemez” diye konuştu.

Biden, Beytüllahim ziyaretinin tamamlanmasının ardından bugün Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gidecek. (DIŞ HABERLER)