Biden: ABD halkından 100 gün maske takmalarını isteyeceğim

ABD'de başkan seçilen Joe Biden, korona virüsü salgınında vaka artışını engellemek için görevdeki ilk 100 gününde Amerikan halkından maske takmalarını isteyeceğini söyledi. Biden, ABD'de salgınla mücadelede en yetkili isim olan Anthony Fauci'nin, Covid-19'la mücadele ekibinde yer almasını istediğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yeni başkan Joe Biden ile başkan yardımcısı seçilen Kamala Harris, 3 Kasım'da düzenlenen seçimlerden bu yana verdikleri ilk televizyon mülakatında korona virüsü salgınıyla mücadele tedbirlerini ele aldı. Biden, göreve başladığı ilk gün salgınla mücadele kapsamında Amerikan halkından 100 gün maske takmalarını isteyeceğini ifade etti ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci'den Covid-19'la mücadele ekibinde yer almasını istediğini söyledi. 

'100 GÜN MASKE TAKARAK VAKALARI ENGELLEYEBİLİRİZ'

Ülke genelinde artan korona virüsü vakalarını kontrol altına almak için maske kullanımını teşvik edeceğini söyleyen Biden, "Sadece 100 gün maske, sonsuza kadar değil sadece 100 gün ve böylece vakalarda büyük ölçüde azalma olacağını düşünüyorum" dedi. Daha önce salgın tedbirleri konusunda ABD Başkanı Donald Trump ile karşı karşıya gelen Fauci ile konuştuğunu aktaran Biden, "Başkan ve başkan yardımcısının maske takarak bir emsal oluşturması önemlidir" ifadelerini kullandı ve federal binalar, uçak ve toplu taşıma araçlarında maske maske takılması gerektiğini ifade etti. 

'FAUCI'DEN DANIŞMANIM OLMASINI İSTEDİM'

Biden, CNN televizyonuna verdiği mülakatta, Fauci'den salgınla mücadele için kuracağı ekibine katılmasını istediğini söyledi. Biden, "Fauci'den aynı görevinde kalmasını, baş danışmanım olmasını ve Covid ekibime katılmasını istedim" dedi. Fauci güvenli dediği takdirde aşı olacağını belirten Biden, güvenli olduğunu göstermek için ise kamuoyunun önünde aşı yaptıracağını söyledi.

HARRIS: İKLİM KRİZİYLE İLGİLİ GÜNDEMİMİZ 'OLDUKÇA İLERİCİ'

İklim kriziyle mücadele gündemlerinin 'ilerici' olduğunu söyleyen Harris ise, "Bu konuda zaman hızla ilerliyor" ifadelerini kullandı. ABD'nin, 'Trump'ın dört yıllık başkanlığından sonra Biden'ın göreve gelmesiyle şanslı olduğunu' aktaran Harris, "Amerikan halkı, kendisini değil ülkesini birinci sıraya koyan ve vatansever bir başkanı hak ediyor" dedi. (DIŞ HABERLER/AA)