Bıçaklanan kadına yardım eden Daşkıran tahliye edildi

Eskişehir'de kızı ve eşini bıçaklayan adama müdahale ederek yaralayan Tolga Daşkıran avukatının yaptığı itiraz sonucu tahliye edildi.

Tolga Daşkıran
Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi sokak ortasında bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi'ye engel olmaya çalışırken çıkan arbedede sırtından bıçakla yaralayan Tolga Daşkıran yapılan itiraz sonucu tahliye edildi. 

BIÇAKLANAN KADININ HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi (62) ile eşi Shannaz Nazari (47) ve kızı Nasimgül Ahmadi (32) arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesiyle Abdulkadir Ahmadi üzerinde taşıdığı bıçakla eşini ve kızını yaraladı. Yoldan geçerken olayı gören Tolga Daşkıran (19) kavgayı ayırmak için ailenin yanına gitti. Çıkan arbedede Daşkıran, bıçakla Abdulkadir Ahmadi'yi yaraladı. Arkadaşı Tolga Daşkıran'a yardım etmek için olaya müdahale eden Hüseyin Şahin ise bıçakla ayağından yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Kavgada yaralanan Shannaz Nazari ve Abdulkadir Ahmadi ile kızları Nasimgül Ahmadi, Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Abdulkadir Ahmadi ve bıçakladığı eşi Shanaz Nazari'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, polis ekiplerince olay yerinde yakalanarak gözaltına alınan Tolga Daşkıran, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Burada çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanan Daşkıran cezaevine gönderildi.

KADİR ŞEKER DAVASINI HATIRLATTI

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Tolga Daşkıran'ın avukatı tutukluluk haline itiraz etti. Mahkeme, üzerine atılı eylemi kendisi ve başkasının hayatına yönelik vuku bulan haksız bir saldırıyı def etmek kastı ile işlediği hususunda ciddi deliller bulunduğundan meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde bu aşamada yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verdi. Yaşanan olay akıllara Kadir Şeker davasını getirdi.

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, Konya’da bir parkta Özgür Duran tarafından darp edilen Ayşe D.’ye yardım etmek istediği sırada yaşanan kavgada Duran’ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olmuştu. Tutuklanan Şeker, "kasten adam öldürme" suçundan yargılandığı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ömür boyu hapse çarptırıldı. Suçun "haksız tahrik altında işlendiği" gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla ardından Şeker’in duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nce hapis cezası onaylanıp, itirazlar reddedilerek, dosya Yargıtay’a gönderildi.