Beyoğlu iddianamesi hazır: 36 kişiye 8 ayrı suçlama

İstiklal Caddesinde 13 Kasım 2022'de gerçekleştirilen bombalı saldırıya dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame mahkemeye gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022'de gerçekleştirilen ve 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin iddianame 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Aralarında saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Suriye uyruklu Ahlam Albashir'in de bulunduğu  36 şüpheli hakkında 8 ayrı suçtan iddianame düzenlendi.

DHA'nın haberine göre iddianamede şüphelilerin “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma”, “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme”, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma”, “Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Çocuğa Karşı Adam Öldürme”, “Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürme”, “Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürmeye Teşebbüs Etme”, “Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme”, “Göçmen Kaçakçılığı” suçlarından cezalandırılması istendi.

Şüpheli Ahlam Albashır’ın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı kasten öldürme,, “tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürme", 99 kişiye karşı "tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ve “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değişitirilmesi" suçlarından toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapsi istendi.

Aralarında firari sanık örgüt elebaşlarından Cemil Bayık'ın da aralarında bulunduğu diğer şüphelilerin de 7’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 938 yıldan 3 bin 16 yıl 6 aya kadar hapisleri talep edildi.  (HABER MERKEZİ)