Beykozlular polise rağmen yürüdü: Ormanımız kesilmesin

İstanbul’un Beykoz ilçesinde 111 bin metrekarelik ormanlık alanın imara açılmasına karşı çıkan ilçe sakinleri, polis engeline rağmen yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Ormana yaklaştırılmayan Beykozlular, yaptıkları basın açıklamasında bölgedeki orman katliamının durdurulmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beykoz’da binlerce ağacın kesilerek villa, alışveriş merkezi ve cami yapılacak olmasına karşı çıkan ilçe sakinleri ve üniversite öğrencileri, Beykoz’da yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüş için toplanan kitle, ilk olarak polis müdahalesiyle karşılaştı. Beykoz Çevre Dayanışması, Türk-Alman Üniversitesi Dayanışması, Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz Kent Dayanışması’nın çağrısıyla toplanan Beykozlular, yürüyüş için ısrarcı oldu. Bunun üzerine polis eşliğinde yürüyüş başladı, ancak toplananlar imara açılan ormana yaklaştırılmadı. Yapılan ortak basın açıklamasında, kararın iptali için toplanan imzaların ve dilekçelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü’ne teslim edilmesinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçtiğine dikkat çekildi. Hiçbir cevap alınamadığının belirtildiği açıklamada, “İtirazlarımızı hukuki yollarla dile getirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sessizliğini bozmadı. Görüyorsunuz Beykoz halkı bu imar kararını istemiyor. İmar planını iptal etmek için neyi bekliyorsunuz?” denildi.

‘BU AĞAÇLAR BEYKOZ’A NEFES OLMAYA DEVAM EDECEK’

21 farklı türde bin 500’e yakın ağacın katledileceği vurgulanarak, Beykoz halkının iradesinin bu ağaçların yok olmasına müsaade etmeyeceği söylendi. “Saraylarınız yıkılacak, bu ağaçlar Beykoz’a nefes olmaya devam edecek” denilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Bu imar kararının kamu yararı gözetilerek verildiği söyleniyor. Beykoz halkı olarak bizler bu kararda halk yararına bir durum göremiyoruz. İstanbul’un bir ormanının daha patronlara peşkeş çekilmesine izin vermiyoruz. Nun Okulları’nı yaptınız, fahiş yıllık ücretlerle okulun kapılarını yurttaşlara kapattınız. Villa projesi yaptınız, Beykozlu kimin villa alacak parası var diye düşünmediniz. Rant peşinde koşuyor, kamu yararını bahane ederek halkın arkasından iş çeviriyorsunuz. Beykoz halkının sizin oyunlarınıza karnı tok! Orman talanını derhal durdurun, Beykoz’un yeşilinden elinizi çekin!”

‘DOĞA KATLİAMINA SON VERİLSİN’

Açıklamada ortak talepler bir kez daha dile getirildi: “267 nolu parsele ilişkin imar planları, askıdaki 553 villa projesiyle birlikte derhal iptal edilsin. Kuzey Ormanları koruma altına alınsın. Kanal İstanbul Projesi durdurulsun. Sözde yapıcı, halk yararı gözetilmeksizin ülke genelinde uygulanan tüm projelerle gerçekleştirilen doğa katliamına son verilsin!” Basın açıklamasının ardından yürüyüşün zorla bitirildiği ilan edildi ve dağılan ekibin her grubunu polisler izlemeye devam etti.