Beyaz Saray'daki 'koronalı' etkinlik mercek altında

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüksek Mahkeme yargıcı adayını açıkladığı etkinlik, katılanların Covid-19'a yakalanmasıyla beraber incelemeye alındı. Trump'ın kendisi de dahil olmak üzere Beyaz Saray'da düzenlenen etkinliğe katılan yedi kişinin korona testinin pozitif çıktığı kaydedilirken, organizasyonda sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg’ün ölümün ardından Başkan Trump'ın Yüksek Mahkeme yargıcı adayı olarak Amy Coney Barrett’i açıkladığı etkinlik, Trump'ın kendisi de dahil olmak üzere en az yedi kişinin korona virüsüne yakalanmasının ardından incelemeleye alındı. Son 24 saat içinde, Gül Bahçes'nde düzenlenen etkinliğe katılan en az yedi kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı kaydedildi.

Beyaz Saray'da 25 Eylül'de düzenlenen etkinlikte, Trump'ın eski danışmanı ve iki Cumhuriyetçi senatör de dahil olmak üzere yedi kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı tespit edildi. Trump'ın eski danışmanlarından Kellyanne Conway, enfekte olduğunu ve hafif semptomlar gösterdiğini söyledi. Notre Dame Üniversitesi Rektörü John Jenkins de, kendisine Covid-19 tanısı konulduğunu aktardı. 

Cumhuriyetçi senatörler, Thom Tillis ve Mike Lee de korona virüsü kaptığını açıklayanlar arasında. Beyaz Saraya'da düzenlenen etklikte maske takmadığı kaydedilen Lee, 'alerjiyle uyumlu belirtler gösterdiğini' dile getirdi. Maske taktığı gözlemlenen Tillis ise, belirti göstermediğini aktardı. Her iki senatörün de Senato'nun yargı komitesinde yer alması, Yüksek Mahkeme'de olası bir yayılma şüphesini beraberinde getirdi.

Politico dergisi tarafından hazırlanan bir göreselde, korona virüsü testi pozitif çıkan kişilerin çoğunlukla etkinlikte yanyana oturduğuna işaret edilirken, Huffington Post'tan Igor Bobic etkinlik sırasında ve oturma düzeninde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığına dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)