Beyaz Saray: Joe Biden'ın evinden 5 gizli belge daha çıktı

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden’ın Delaware eyaletinde bulunan evinde 5 tane 'gizli belge' daha tespit edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın önce Washington'daki ofisinde, daha sonra özel konutunda bulunan belgelere yenileri eklendi. Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, ortaya çıkan belgelerle ilgili süreci özetleyen bir açıklama yayımladı. Sauber, ''Bulduğumuz gizli bir belgeyi Adalet Bakanlığı yetkililerine teslim ederken, 5 sayfa daha 'gizli' sınıflandırmalı belge aynı binada tespit edildi. Toplam 6 adet olan belgelerin hepsini Adalet Bakanlığı görevlileri teslim aldı'' ifadelerini kullandı. ​​​​​​​

Biden'ın hukuk ekibi bu hafta, Delaware'deki evinde bazıları garajında olmak üzere, Barack Obama yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yaptığı döneme ilişkin gizli belgeler bulduğunu kabul etti. Sauber, Biden'ın evlerinin incelenmesinin çarşamba gecesi tamamlandığını söylemişti. Perşembe akşamı ek beş sayfa keşfedildikten sonra Beyaz Saray belgeler konusunda kamuoyuna karşı 'şeffaf olmadığı' için eleştirilerle karşı kaldı. Biden’ın danışmanı, açıklamasında, Beyaz Saray’ın Adalet Bakanı tarafından atanan özel yetkili savcı ile işbirliği yapacağını bildirdi.

Ne olmuştu?

Biden'ın başkan yardımcısı olduğu zamana ait 10 gizli belge, 2 Kasım 2022 tarihinde Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi'ndeki eski özel ofisinde bulundu ancak konuyla ilgili açıklama geçtiğimiz pazartesi günü yapılmıştı. Bir grup belge, 11 Ocak çarşamba günü ortaya çıkmış ancak yeri ve belgelerin kategorisi hakkında bilgi verilmemişti.  (DIŞ HABERLER)

 

 

 

 

Etiketler ABD Joe Biden