Beştepe'de kutlamalar başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimi kazanırsa balkon konuşmasını AK Parti Genel Merkezi'nde değil Beştepe'de yapacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonuçlanınca konuşmasını yapacağı yerin adresi değişti. Erdoğan, geleneksel olarak AK Parti Genel Merkezi’nin balkonunda yaptığı konuşmayı bu kez Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı balkonunda yapacak. Külliye’deki teknik hazırlıklar tamamlanırken Erdoğan’ın -seçimi kazanması halinde- balkon konuşmasını saat 23.00 gibi yapması bekleniyor. Erdoğan’ın bu seçimin sadece cumhurbaşkanlığı seçimi olması sebebiyle daha kapsayıcı olmak adına AK Parti Genel Merkezi’ni değil, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini tercih ettiği belirtiliyor.

600 GAZETECİ AKREDİTE OLDU

Seçim sonuçlarını takip etmek isteyen 500 gazeteci, teknik ekip personeliyle birlikte 600 basın mensubu cumhurbaşkanlığı tarafından akredite edildi. Yurt dışından gelen çok sayıda gazeteci de ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimini Beştepe’den takip etmek üzere akredite oldu.

Gazeteciler iki güvenlik noktasından geçtikten sonra yaklaşık bir buçuk kilometrelik trafiğe kapatılan caddeden yürüyerek konuşmanın yapılacağı alana ulaştı. Basın mensuplarının çalışması için Erdoğan’ın balkon konuşması yapacağı Cumhurbaşkanlığı ana binasının tam karşısına iki adet tır üzerine yerleştirilen geniş bir platform kuruldu.

Saat 18.00’den sonra külliyeye gelmek ve balkon konuşmasını izlemek isteyen vatandaşlara da geçişlerin açılacağı ve seçmelnerin bahçeden, Erdoğan’ın konuşacağı balkonun tam altından konuşmayı dinleyeceği belirtildi.

BALKON KONUŞMASINDA CUMHUR İTTİFAKI LİDERLERİNİN DE OLMASI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sandıkların açılmasından sonra ilk birkaç saat İstanbul’da olacağı, sonuçlara göre İstanbul’daki seçmenlerine kısa bir hitapta bulunacağı ve sonrasında Ankara’ya geleceği öğrenildi. Seçim sonuçlarını AK Parti Genel Merkezi’nde takip eden parti yöneticilerinin de Erdoğan’ın Ankara’ya gelmesinin ardından külliyeye geçeceği ifade edildi. Erdoğan’ın balkon konuşmasının başlamasının saat 23.00’ü bulabileceği, Cumhur İttifakı’nın paydaşı siyasi partilerin liderlerinin de konuşması sırasında Erdoğan’a eşlik etmesi bekleniyor.

KUTLAMALAR BAŞLADI

Cumhur İttifakı seçmenleri balkon konuşmasının yapılacağı Cumhurbaşkanlığı'na gelmeye başladı. Seçmenler, “Adam kazandı”, “Bay Bay Kemal” sloganlarıyla avluya alındı.