Meral Danış Beştaş'tan Devlet Bahçeli'ye: HDP boyun eğecek bir güç değil

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” çağrısına "HDP, karşılarında boyun eğecek, saldırıları kabul edecek bir güç değil. Vazgeçsinler” diye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında HDP'nin kapatılması için çağrıda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. 

“Bu, halkın iradesine pervasızca bir saldırıdır" diyen Beştaş şöyle konuştu: "Bunu kabul etmeyiz. HDP, karşılarında boyun eğecek, saldırıları kabul edecek bir güç değil. Vazgeçsinler. Kendi siyasal çalışmalarını bizim partimizi kapatma çağrıları olarak değerlendiriyorlar ama büyük yanılıyorlar."

Beştaş, İrfan Fidan'ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesine ilişkin olarak da şunları söyledi:  

“Yargıtay üyeliği altı gün süren bir taze Anayasa Mahkemesi üyesinden söz ediyoruz. Üstelik 107 Yargıtay üyesi evet oyu vermiş. Daha tanışmamışlar, yüzünü de görmemişler, beraber oturmamış da ama nasıl olmuşsa bir vahiy gelmiş herhalde ve onu Anayasa Mahkemesi üyesi yaptılar.” 

Meral Danış Beştaş, İstanbul'da Esenyurt İlçe Başkanlığı'na yapılan polis operasyonunu da eleştirdi: “Esenyurt ve partimize yönelik saldırılarla ilgili yandaş kanallarda bolca propaganda var. Biz bu filmi her gün izliyoruz. Bir kaşık suda fırtınalar koparılıyor ama temel amacın ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Siyasal şiddet çeteler eliyle uygulanıyor. En son Selçuk Özdağ, gazeteci Orhan Uğuroğlu ve diğer gazetecilere dönük saldırılar var. Türkiye'nin gözünün önünde bu saldırılar cereyan etti. Şimdi de partimize yönelik 'alışılageldik' saldırı kampanyası tek merkezden yönetiliyor. Bu, demokratik siyaseti engellemek, polis ve yargı eliyle kriminalize etmektir. Başka bir izahı yoktur. Muhalefeti kriminalize ederek partimiz şahsında aslında siyaset dışına itmeye çalışıyor. Bu yöntem başarıya ulaşamayacak.” (HABER MERKEZİ)