CHP'li Ağbaba: Beşli çetenin 9.5 milyar borcunu silen iktidar esnafa 5 milyarı layık gördü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı esnaf paketini değerlendirdi, "Beşli çetenin 9.5 milyar lira borcunu silen iktidar esnafa 5 milyar lirayı layık gördü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı esnaf paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Söz konusu desteğin esnafın gelir kaybını çözmekten uzak olduğunu söyleyen Ağbaba, “Yaklaşık 10 aydır açlığa terk edilen, ekmeğe muhtaç hale gelen esnafın durumu nihayet iktidarın aklına geldi. 10 ayın sonunda iktidarın 'gelir ve kira desteği' adı altında açıkladığı paket, esnafın yaşadığı gelir kaybını çözmekten çok uzaktır. Esnafa ayda 3 ay süreyle sadece 1000 TL destek vermek, 10 aydır ne yaşadığını, içinde bulunduğu durumu hiç anlamamak demektir” dedi.

'SGK VE BAĞ-KUR BORCU İÇİN AÇIKLAMA YOK'

“Yandaş 5’li çeteden bir şirketin 9 milyar TL’lik vergisini sıfırlayan iktidar, esnafına 5 milyar TL verdi” diyen Ağbaba, “AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmanın başında 'Türkiye yüzde 6,7 büyüdü. Böylece Türkiye, AB, G20 ve OECD ülkeleri arasında üçüncü çeyrekte en fazla büyüyen ülke oldu' derken, konuşmanın sonunda 'Esnafa 3 ay 1000'er lira yardım yapacağız' dedi. Büyüyen Türkiye'ye de bu yakışırdı! 1100 odalı saraydan esnafa çıka çıka 3 ay için 1000 lira destek çıktı. Sarayın 1,5 yıllık masrafı esnafa verilen destek miktarına denk geliyor. Yandaş 5’li çeteden bir şirketin sadece 9 milyar TL’lik vergisini sıfırlayan iktidar, esnafına 5 milyar TL verdi. İktidarın gözünde yandaş müteahhitlerin, yüz binlerce esnafımızdan daha değerli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. İktidarın açıkladığı destek paketinde esnafın biriken faturaları için bir öneri yok. SGK ve BAĞ-KUR prim borçları için herhangi bir açıklama yok. Esnaflarımıza yönelik icra işlemlerinin durdurulması için bir çalışma yok. Kayıt dışı çalışan, günlük kazanıp günlük harcayan 6 milyona yakın sokak esnafı için bir öneri yok. Kısaca iktidarın destek paketinde esnafın derdine derman olacak hiçbir öneri yok” diye konuştu.

'SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ CHP’NİN AÇIKLADIĞI DESTEK PAKETİ'

Salgın sürecinde ekonomik krizle boğuşan esnafın sorunu CHP’nin açıkladığı 17 maddelik destek paketiyle mümkün olduğunu ifade eden Ağbaba, “Esnafa 3 aylık süreyle verilecek 1000 TL nakdi destek esnafın hangi sorununu çözecek? Aylık 1000 TL yani günlük 33,3 TL ile esnaf ev kirasını nasıl ödeyecek? Karnını nasıl doyuracak? Evinin faturalarını nasıl karşılayacak? İktidarın açıkladığı destek paketi yaklaşık 10 aydır açlıkla boğuşan esnafa tekrar açlığı layık görmekten başka bir şey değildir. 156 ülkeye yardım etmekle övünen iktidar esnafının kirasını ve faturasını dahi tamamen üstlenmekten kaçmıştır. Esnaflarımız yaşadığı gelir kayıplarının giderilmesi ve esnafımızın nefes alabilmesi için çözümün adresi bellidir. Çözüm, esnafımız için açıkladığımız 17 maddelik destek paketi ve gelir kaybı yaşayan esnafımıza aylık 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arası gelir desteği paketinin hayata geçirilmesidir” ifadelerine yer verdi. (DUVAR)