Beşiktaş'ın hücumu onlara emanet: Atiba, Larin, Aboubakar

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş'ta gol yollarının en önemli isimleri Atiba, Larin ve Aboubakar oldu. Üçlü, Beşiktaş'ın bu sezon attığı gol ve asistlerin yüzde 93'ünü üretti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de 9. haftada Medipol Başakşehir'i 3-2 yenen Beşiktaş'ın bu sezon attığı gollerde en büyük pay Cyle Larin, Vincent Aboubakar ve Atiba Hutchinson'a düşüyor.

Beşiktaş ligde ve Avrupa'da oynadığı 10 maçta fileleri 15 kez havalandırırken, 15 golün 10'una Larin, Aboubakar ve Atiba üçlüsü imza attı. Diğer goller ise Güven Yalçın, Tyler Boyd, Jeremain Lens, Bernard Mensah ve Gökhan Töre'den geldi.

HÜCUMUN YÜZDE 66'SI ONLARDA

Larin, Atiba ve Aboubakar, attıkları 10 golle Beşiktaş'ın hücumuna yüzde 66,6'lık katkı verdi. Atiba bu süreçte 2 gol 3 asist üretirken, Aboubakar da Atiba'ya bir asist yaptı.

Gol ve asistler istatistiklerine göre Beşiktaş'ın bu üçlüsü 14 gollük katkıda bulundu. Söz konusu üçlünün hücuma katkısı da bu şekilde yüzde 93,3'e çıktı.

Siyah-beyazlılar Denizlispor ve Başakşehir maçlarını bu üçlünün golleriyle kazanarak hanesine 6 puan yazdırdı.

LARİN EN İYİ DÖNEMİNDE 

Beşiktaş'a 2017-2018 sezonunda katılan Larin, ligin başı olmasına rağmen takımdaki en iyi dönemini geçiriyor. Kanadalı santrfor Bu sezon ligde 5, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise bir gol attı. Larin ayrıca ligde üst üste 4 maçta da gol atmayı başardı.

Larin siyah-beyazlılardaki ilk sezonunda 4 maçta 4 gol atmış, 2018-2019'da ise 22 maçta 4 gol atabilmişti.

ATIBA PARLIYOR

Beşiktaş'ın kaptanı Atiba, bu sezon da performansıyla dikkati çekiyor. 37 yaşındaki Kanadalı Rio Ave ve Konyaspor maçlarında oynayamasa da bu sezon sahaya çıktığı 8 maçın tamamında 90 dakika süre aldı ve 2 gol ve 3 asistle takımına katkıda bulundu. 

ABOUBAKAR KENDİNE GELİYOR 

Siyah-beyazlı ekipte 2016-2017 sezonunun ilk yarısında da oynayan Vincent Aboubakar, o dönemde ligdeki ilk 9 maçta 2 gol atabilmişti. Kamerunlu santrfor, bu sezon ise şimdiden 6 maçta 2 kez fileleri havalandırmayı başardı. (AA)