Beşiktaş Başkanı Çebi'ye hak mahrumiyeti cezası

PFDK, TFF ile Fenerbahçe maçının hakemini eleştiren Beşiktaş Başkanı Çebi'ye 28 gün hak mahrumiyeti ve 66 bin 500 lira para cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye açıklamaları nedeniyle ceza verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, Çebi'ye, "sportmenliğe aykırı hareket" ile "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları" nedeniyle 28 gün hak mahrumiyetinin yanı sıra 66 bin 500 lira para cezası verildiği belirtildi.

Kurulun, Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki'ye ise sportmenliğe aykırı hareketleriyle, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları sebebiyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası uyguladığı ifade edildi.

Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 250 bin lira, yöneticisinin açıklamaları sebebiyle de 200 bin lira olmak üzere toplamda 450 bin lira "çirkin ve kötü tezahürat" gerekçesiyle Trabzonspor'a 190 bin, Fatih Karagümrük ve MKE Ankaragücü'ne 175'er bin lira, "saha olayları" sebebiyle Kayserispor'a 50 bin, Antalyaspor'a ise 56 bin lira para cezası kesildi.

Kurulun ayrıca Trabzonspor ve Fenerbahçeli bazı taraftarların dış saha maçı için, MKE Ankaragücü ve Fatih Karagümrüklü bazı taraftarların ise iç saha müsabakaları için passolig kartlarını bloke ettiği duyuruldu.

ÇEBİ NE DEMİŞTİ?

Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta gazetecilere verdiği iftarda konuşan Ahmet Nur Çebi, TFF'nin Gaziantep FK ve Hatayspor'un Süper Lig'den çekilmesinin ardından verdiği kararı eleştirip şunları söylemişti: "Biz bu işin sonuna kadar gideceğiz. Ligin bu şekilde tescil edilmesini doğru bulmuyoruz. Adil ve adaletli olduğunu düşünmüyoruz. Ben deplasmanda 2 maç fazla oynayacağım, rakibim kendi sahasında oynayacak. Kendi sahasında oynamak her zaman avantajdır. Bu kararla ilgili UEFA'ya gideceğim. 

Tabloyu önlerine aldılar. Kimler etkileniyor diye baktılar. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın olumlu etkileneceğini düşünerek bu kararı verdiler.

Fenerbahçe maçını 11'e 10 değil, 14'e 10 oynadık. Fenerbahçe, 11 futbolcu ile sahadaydı. Taraftarı 12, Umut Meler 13, VAR hakemi Alper Ulusoy Fenerbahçe'nin 14. oyuncusuydu." (HABER MERKEZİ)

 

(HABER MERKEZİ)