BES: Karşıyaka Adliyesi'nde sorunlar çözüme kavuşturulmalı

BES İzmir Şubesi, yargı emekçilerinin yaşadığı sorunları kamuoyu ile paylaşarak, başsavcılık ve Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü'nün sorunları çözüme kavuşturmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Karşıyaka Adliye Temsilciği, Karşıyaka Adliyesi Çiğli Ek Hizmet Binası'nda çalışma sağlığına uygun olmayan koşullarda çalıştırılan yargı emekçilerinin taleplerine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Bina önünde düzenlenen açıklamada BES işyeri Temsilcisi Veli Salgın, cumhuriyet başsavcılığı ve Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü ile yapılan görüşmede adliye çalışanlarının sorunları ve bu sorunların kalıcı olarak çözüme kavuşması için öneri sunduklarını söyledi.

SORUNLARI 10 MADDEDE AÇIKLADILAR

Çözüme kavuşturulmasını talep ettikleri sorunları kamuoyuyla paylaşan Salgın, sorunları maddeler halinde şu şekilde sıraladı:

*Yemek yiyemiyoruz: Yemek yiyebilmemiz sağlanmalıdır.

*Asansörler bakımsız: Her gün birimiz asansörde kalıyoruz. Aydınlatması yok, tam bir korku tüneli.

*Temizlik yetersiz: Belediye ilk zamanlarda yemekte olduğu gibi verdiği 2 temizlik elemanını geri çekti. Tek temizlik personelimiz iyi çalışmasına rağmen koca kata yetişemiyor.

*Tuvaletlerin kokusu: Bütün katı sarıyor. Yakında bulunanlar kapıyı açıp çalışamıyorlar. Erkek ve kadın tuvaletleri karşı karşıya olup rahatsızlık yaratmaktadır, araya paravan konulmalıdır.

*Hijyen ve temizlik: Maalesef lavabolarda kullanılan malzemeler kalitesiz olup ellerin tahrişine neden olmaktadır.

*HES kodu: Her nedense bütün kurumlarda ve Karşıyaka Adliyesi'nde halen uygulanan HES kodu sorulması çiğli ek binada uygulamadan vazgeçilmiş olup Allah'a emanet çalışmaktayız. HES kodu sorulmalıdır.

*Postane sorunu: Özellikle mübaşir arkadaşlarımızın posta hizmetlerini yapmalarına çözüm bulunmalıdır.

*Güvenlik sorunu: Hizmetlilerimizden hakimlerimize kadar tedirginlik yaşamaktayız han içerisinde güvenlik zafiyetinin giderilmesi gerekir.

*Personel eksikliği: Personel eksikliğinin bir an evvel giderilmesi gerekir. Bu hususta hakimlerimiz de personelde büyük sıkıntı yaşanmaktadır. Ek görevler performansımızı olumsuz etkilemektedir.

*Otopark sorunu: Çalışan personel ve hakimlerimizin bir kısmı da araçlarını park edecek yer bulamıyorlar.

'BU SORUNLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ VE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI'

Hem başsavcılığın hem de Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün bu sorunları gözden geçirmeleri ve çözüme kavuşturmalarının en büyük temennileri olduğunu söyleyen Salgın, "Demokratikleşmenin sağlanması, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı, etkin bir adalet sisteminin oluşturulması ve yargı emekçilerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için bugüne kadar yürüttüğümüz mücadeleyi Büro Emekçileri Sendikası olarak bundan sonra da yürütmeye devam ettireceğiz" dedi. (DUVAR)