Bernie Sanders'dan Biden yorumu: Bu daha başlangıç, yapılacak çok şey var

ABD'de Demokrat Parti'nin en sol kanadını temsil eden Vermont Senatörü Bernie Sanders, başkanlık seçimini kazanan Joe Biden'ı tebrik etti. "Trump'ı yenilgiye uğratarak ileriye doğru çok büyük bir adım attık ama bu daha başlangıç" diyen Sanders, yeni Kongre ve yeni yönetime bir halk gündemi oluşturma çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Demokrat Parti'nin en sol kanadının temsilcisi olan Vermont Senatörü Bernie Sanders, başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ı bir 'uyarı' eşliğinde tebrik etti. "Gelecek nesiller bize teşekkür edecek" diyen Sanders, "Artık çalışan insanların sesinin duyulmasının ve çektikleri zorlukların ele alınmasının vakti geldi" ifadelerini kullandı.

'DEMOKRASİMİZİN GELECEĞİ TEHLİKE ALTINDAYDI'

Demokrat Parti içindeki ön seçimlerde başkan aday adayı olarak yarışan Sanders, "Bu seçimler, modern Amerikan tarihindeki en önemli seçimlerdi çünkü demokrasimizin geleceği ve hukukun üstünlüğü risk altındaydı" dedi. Sanders, Demokrat Parti'nin seçimleri milyonlarca ilerici aktivist, siyah, beyaz, Latin, Asyalı ve yerli Amerikalı sayesinde kazandığını belirterek, "Fakat halk olarak karşımızda bulunan devasa krizler düşünüldüğünde, işimiz bitmedi. Trump'ı yenilgiye uğratarak ileriye doğru çok büyük bir adım attık ama bu daha başlangıç" diye konuştu.

'İŞLER ESKİSİ GİBİ YÜRÜMEMELİ'

ABD için yeni ve zorlu bir dönemin başladığını söyleyen Sanders, "Ve bana göre, önümüzdeki en önemli görev, yeni Kongre'nin ve yeni yönetimin, işlerin eskisi gibi yürütülemeyeceğini anlaması. Bu çok korkunç bir hata olur" dedi. Sanders, "Şirket seçkinlerinin ve onların lobicilerinin bu ülkedeki siyasi ve ekonomik yaşama hakim olduğu bir döneme geri dönemeyiz" ifadelerini kullandı. Sanders, bir 'halk gündemi' oluşturulması ve bu gündemin uygulanmasını sağlayacak güçlü bir hareketin ortaya çıkması için çağrıda bulundu.

'ÇOCUKLARIMIZ BİZE TEŞEKKÜR EDECEK'

Demokrat senatör, sözlerine şöyle devam etti: "Ama bugün bir kutlama günü. Çocuklarımızın, torunlarımızın ve gelecek nesillerimizin geçmişe bakıp bize teşekkür edeceği bir şeyi başardık."

'BEYAZ SARAY'DAKİ PATOLOJİK YALANCILIK SON BULUYOR'

Sanders, sonuçların netleşmesinden önce yaptığı açıklamada da, "Benim için bu seçim birçok şey hakkındaydı. Ama en önemlisi, Beyaz Saray'daki patolojik yalancılığa, ülkemizde demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü kaybetme tehlikesine son verip vermeyeceğimizle ilgiliydi. Tanrı'ya şükür, bu tehlikeyi sonlandıracak gibi görünüyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)