Berlin'i ilk kez bir kadın belediye başkanı yönetecek

Almanya'daki seçimlerin ön sonuçlarına göre, Sosyal Demokrat Partili Franziska Giffey belediye başkanlığı koltuğuna oturacak. Giffey, Almanya'nın başkentinin ilk kadın belediye başkanı olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'daki seçimlerin geçici resmi sonuçlarına göre Sosyal Demokrat Parti (SPD), başkent Berlin'deki bölgesel seçimleri de kazandı. Bu sonuçlar netleşirse SPD'li Franziska Giffey, Berlin'in ilk kadın belediye başkanı olacak.

43 yaşındaki Giffey, Başbakan Angela Merkel'in ulusal hükümetinde geçmişte aile bakanlığı yapmıştı. Seçimi kazandığının kesinleşmesi halindeyse, Berlin Belediye Başkanlığı görevini bu seçimde aday olmayan SPD'li Michael Mueller'den devralacak.

SPD kentte, 2016'daki son seçime kıyasla 0.2 puan kayıpla yüzde 21.4 oranında oy aldı. Yeşiller yüzde 18.9, Sol Parti de yüzde 14 oranında oy kazandı. Bu sonuçlarla, SPD'nin belediye meclisinde bu iki partiyle mevcut koalisyonunu sürdürmesi bekleniyor.

Bir dönem SPD'ye ulusal çapta liderlik etmesi için ismi geçen Giffey, mayıs ayında doktora tezinde intihal yaptığının ortaya çıkması sonrası bakanlıktan istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)