Berlin'de Covid-19 aşısını olana 'bedava döner' kampanyası

Almanya'da pandeminin önüne geçmek için aşı kampanyasına hız verildi. Berlin'de kebap restoranı sahibi olan Remzi Kaplan ise yeni aşı olanlara ücretsiz döner ikram ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da Covid-19 pandemisine karşı aşı kampanyası çeşitli alanlarda devam ediyor. Bir destek de 'bedava döner kampanyası' ile geldi.

'HERKES AŞI OLMALI'

Almanya'nın başkenti Berlin'de restoran sahibi Remzi Kaplan, yerel sağlık kurumlarıyla yaptığı ortaklık ile birlikte yeni aşı olanlara bedava döner ikram ediyor. Kaplan, "Eğer özel bir hastalığı yoksa herkes aşı olmalı. Bu bizim için de oldukça önemli" ifadeleri ile aşı kampanyasına destek verdiğini vurguladı. Restoranın karşısında kurulan çadırda aşısını yaptıranlar, daha sonra dönerciden ücretsiz kebabını almaya gidiyor. 

'NE YAPABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK'

Berlin'de aşı oranının yüzde 60'larda olduğunu söyleyen Kaplan, bu oranı yükseltmek için ne yapabilecekleri düşündüklerini ardından akıllarına böyle bir kampanya fikri geldiğini söyledi. Ülkede 15 Eylül itibariyle en az 1 doz Covid-19 aşısını yaptıranların oranı yüzde 67, tüm aşıları tamamlananların oranı ise yüzde 62.8 olduğu belirtiliyor. Almanya günlük yeni vaka sayısının da 16 Eylül rakamlarına göre yaklaşık 12 bine ulaştığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)