Berlin Film Festivali'nin 'Onursal Altın Ayı' ödülü Steven Spielberg'e verilecek

Yönetmen, senarist ve yapımcı Steven Spielberg, 73'üncü Berlin Uluslararası Film Festivali tarafından Onursal Altın Ayı ve 2023 Saygı Ödülü ile onurlandırılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- "Jurassic Park", "Schindler'in Listesi", "Er Ryan'ı Kurtarmak" ve "Batı Yakası’nın Hikayesi" gibi filmlere imza atan Steven Spielberg, 73’üncü Berlin Film Festivali tarafından Onursal Altın Ayı ve 2023 Saygı Ödülü'ne değer görüldü.

Spielberg'in Arizona ve Kuzey Kaliforniya'da geçen yarı otobiyografik bakış açısına sahip son filmi “The Fablemans”ın gösterimi de, 16-26 Şubat 2023 tarihlerinde düzenlenecek festivalde yapılacak.

Spielberg, uzun kariyeri boyunca 19 defa Akademi Ödülleri'ne aday gösterildi ve 1993 yılında "Schindler'in Listesi" filmiyle En İyi Film ve En İyi Yönetmen, 1998 yılında ise "Er Ryan'ı Kurtarmak" filmiyle En İyi Yönetmen olmak üzere üç Oscar kazandı.

Festivalin resmi Twitter hesabından paylaşılan haberde şu ifadeler kullanıldı:

"2023 Saygı Ödülü, aynı zamanda yaşam boyu başarı için Onursal Altın Ayı ile ödüllendirilecek olan Steven Spielberg'e ithaf edilecek. Tebrikler! Son çalışması “The Fabelmans”, Berlinale Palast'taki Ödül Töreni'nde gösterilecek." (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)