Berkin Elvan duruşmasına davet: Müsait olan dostlarımızı bekliyoruz

Berkin Elvan duruşması karara yaklaşıyor. Yarın görülecek 18. duruşma için baba Sami Elvan şunları söylüyor: “Ülkemiz ve dünya virüs dolayısıyla sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Eşim ve ben büyük ihtimalle yarın duruşma salonuna çıkmayacağız ama Çağlayan Adliyesi’nin önünde olacağız. Müsait olan, sağlığı yerinde olan dostlarımızı bekliyoruz.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berkin Elvan, Gezi Parkı protestoları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde, polis tarafından atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaklaşık dokuz ay -269 gün- komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti.

9 Ocak 1999 doğumlu olan Berkin Elvan vurulduğu sırada on dört, yaşamını kaybettiğinde on beş yaşındaydı. Elvan 8. sınıf öğrencisiydi.

 Davanın ilk duruşması, Berkin Elvan’ın ölümünden 3 buçuk yıl sonra 6 Nisan 2017’de, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Yargılamanın olay tarihinden üç buçuk yıl sonra başlaması tanıkların “Üzerinden çok zaman geçti, hatırlamıyorum” diyebilmesine neden oldu. Tanık olarak dinlenen onlarca polisten tüm duruşmalarda istisnasız benzer ifadeler duyuldu.

İddianamedeki tek sanık olan ve hala Van’da görev yapan polis memuru Fatih Dalgalı bugüne kadar görülen duruşmalara güvenlik gerekçesiyle katılmadı. Sanık polis görev yaptığı Van’dan SEGBİS ile duruşmalara bağlanıyor. Bu şekil bir yargılamanın, hukukun işleyiş ilkelerine aykırı olduğuna ilişkin itirazlar, Elvan ailesinin avukatları tarafından hemen her celsede dile getirildi. Fakat durum değişmedi.

‘DOSYAYI BİLEN HEYETİN KARAR VERMESİNİ İSTİYORUZ’

Berkin Elvan davasının 18. duruşması yarın görülecek. Bu aşamada tutuksuz yargılanan sanık polis hakkında mütalaa açıklanması bekleniyor. Ancak geçtiğimiz hafta HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) kararıyla mahkeme başkanı Yargıtay’a atandı.

 Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan heyetin değiştmesi için şu yorumda bulunuyor: 

“Hakimin karantinada olduğunu duyduk. Bugün karantinası bitiyormuş. Büyük olasılık yarınki duruşmaya katılacak. Tabi ki aile olarak isteğimiz; dosyayı başından beri takip eden, detayları bilen heyetin kararı vermesi. Zaten bir sonraki duruşma büyük ihtimalle karar duruşması olacak.”

Yarın için şu çağrıda bulunuyor Elvan: 

“Ülkemiz ve dünya virüs nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Eşim ve ben büyük ihtimalle yarın duruşma salonuna çıkmayacağız. Çağlayan Adliyesi önünde duruşmayı bekleyeceğiz. Avukatlarımız orada olacak. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu dava da cezasızlıkla sonuçlanmasın diye hem avukatlarımız hem biz büyük çabalar verdik. Kararın emsal teşkil etmesini istiyoruz. Bu yüzden çıkan sonuç hepimizi ilgilendiriyor. Müsait olan, sağlığı yerinde olan dostlarımızı bekliyoruz.”

Berkin Elvan davasının 18. duruşması yarın (9 Aralık) 09:30’da Çağlayan Adliyesi, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.