Bergama'nın kültür sanat mekanı 'Odeon Pergamon' 1 Eylül'de açılıyor

Bergama'da kolektif anlayışla bir araya gelen sanat severlerin gönüllü hayata geçirdikleri kültür sanat mekanı 'Odeon Pergamon' 1 Eylül günü 'Kozak Söylenceleri' adlı fotoğraf sergisiyle açılıyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’in Unesco Dünya Mirası içerisinde yer alan ilçesi Bergama’ya yeni bir soluk kazandıracak kültür sanat mekânı “Odeon Pergamon” 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde açılıyor. Kolektif anlayışla yürütülen ve kâr amacı gütmeyen açık sahneli bir kültür sanat üretim mekânı olan Odeon Pergamon, gönüllü bir girişimle hayata geçirildi.

'ODEON PERGAMON KOLEKTİFİ' TARAFINDAN KURGULANDI

Odeon Pergamon, Bergama’nın kültür sanat hayatına katkıda bulunmak ve bu alandaki bağımsız mekân yetersizliğini gidermek üzere kültür sanat üreticisi, yöneticisi ve destekçisi yirmi beş kişinin bir araya gelerek oluşturduğu bağımsız bir girişim olan Odeon Pergamon Kolektifi tarafından kurgulandı. Sergiler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, dinletiler, performanslar, panel, seminer, söyleşi ve konferanslar, imza günleri ve atölye çalışmaları için Bergamalılara bir olanak sağlayacak olan mekân, dayanışmayı, kapsayıcılığı ve katılımcılığı önemseyen kolektifin ilkelerine uyan ve kültür sanatla ilişkilenen tüm etkinliklere açık olacak.

DOĞA TALANINI ANLATAN 'KOZAK SÖYLENCELERİ' SERGİSİ

Gönüllü emek, kolektif üretim ve katılımcılık esasıyla varlığını sürdürmesi planlanan Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı, 1 Eylül Perşembe günü, saat 19.30’da, gazeteci ve fotoğrafçı Ergin Gelir’in “Kozak Söylenceleri" adlı fotoğraf sergisi ile açılacak. Kozak Yaylası'ndaki doğa talanını konu alan sergi, 18 Eylül’e kadar hafta sonları ve hafta içi çarşamba ve cuma günleri ziyarete açık olacak. (DUVAR)