Berberoğlu: Erdoğan'ın Soylu ve Akar'dan rahatsız olduğu konuşuluyor

CHP'li Enis Berberoğlu, "Ankara kulislerinde konuşulan bir şey. Erdoğan iki bakandan çok rahatsız. Birinin ismi Soylu" dedi. Berberoğlu, "Diğeri Hulusi Akar mı" sorusu üzerine "Öyle diyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, organize suç örgütü liderliğinden kırmızı bültenle aranan Sedat Peker'in video yayınlarıyla ortaya çıkan iddiaları yorumlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan da rahatsız olduğunun konuşulduğunu öne sürdü..

DW Türkçe'de Nevşin Mengü Soruyor programının konuğu olan Berberoğlu, Mengü'nün Peker'in iddialarıyla ilgili olarak "Erdoğan'ın bu konuda sessiz olması çok ilginç geliyor. Eskiden böyle değildi, Soylu'ya yönelik bir tavır mı acaba?" diye sorması üzerine şu ifadeleri kullandı:

'İKİ TANE SİLAHLI BAKAN'

"Sizin imayla söylediğinizi ben açık söyleyeyim. Ankara kulislerinde konuşulan bir şey. Erdoğan iki bakandan çok rahatsız. Birinin ismi Süleyman Soylu. (Mengü'nün "Öbürü kimmiş?" sorusu üzerine) İki tane silahlı bakandan biri. (Hulusi Akar mı?" sorusu üzerine) Öyle diyorlar. O konuda bir bilgi yok ama bu konuda Erdoğan'ın sessizliğinden bir anlam çıkarmamız gerektiğini düşündüren bir politika var. Twitter'da iki tane saçma sapan bir şey olunca ya ev basılıyor ya Twitter'a yasak geliyor. Bunların bu kadar rahatlıkla kamuoyuyla paylaşılmasına ses çıkarılmaması bana da ilginç geliyor.

'SEDAT PEKER, ERDOĞAN'I DA BİTİRİR'

Ama buradan bir öngörüde bulunmak isterim. Kanaat önderleri bizde genellikle geçmişi analiz eder. Benden daha canlı ve renkli de anlatabilirler. Bir tez anlatacaksanız geleceğe dönük olmalı. 

Eğer Tayyip Erdoğan bu rezilliğin bitmesini, bu çamurun akmasını bekleyip daha sonra Soylu'yu görevden alırsa ve istifaya zorlarsa, Sedat Peker, dönmek isteyen, parasına kavuşmak isteyen kişi olarak bu cesareti bulursa Tayyip Erdoğan'ı da bitirir... Bu netlikte söylüyorum. Hiç kibarlığa gerek yok. Çünkü bu kavgada artık Sedat Peker'in dişi kan gördü." (HABER MERKEZİ)