BEP örgütleniyor: Ecevitlerin kemiklerini sızlattılar hesap soracağız

BEP Genel Başkanı Hüseyin Alpay, "Ecevit’in Demokratik Sol anlayışını bugün iktidara yaranmak için terk edenlere en güzel cevap, Barış ve Eşitlik Partisi’nde örgütlenerek verilmektedir" dedi.

BEP Genel Başkanı Hüseyin Alpay.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış ve Eşitlik Partisi (BEP) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, "DSP, maalesef Bülent Ecevit’in çizgisinden uzaklaştırılmıştır", Ecevit çizgisi için partisinde birleşilmesi daveti yaptı.

BEP Genel Başkanı Hüseyin Alpay, partilerinin yurt çapındaki örgütlenme çalışmalarının sürdüğünü belirttiği yazılı bir açıklama yaptı. Alpay “Kısa süre içerisinde başta büyükşehirler olmak üzere en az 41 ilde örgütlenmemizi gerçekleştireceğiz.” dedi.   

'ECEVİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATANLARDAN HESAP SORACAĞIZ"

Yaklaşık 2 yıl önce DSP’den ayrılanlar tarafından 20 Şubat 2020’de kurulan BEP’de, 1. Olağan Kurultay kararı alındığını belirten Genel Başkan Hüseyin Alpay, DSP’yi “Bülent Ecevit çizgisinden ayrılmakla” eleştirdi. Alpay, “Türkiye’nin barışa ve hayatın her alanında eşitliğe olan ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Ayrılmak zorunda kaldığımız DSP, maalesef Bülent Ecevit’in çizgisinden uzaklaştırılmıştır. Bülent Ecevit’in Demokratik Sol anlayışını bugün iktidara yaranmak için terk edenlere en güzel cevap, Barış ve Eşitlik Partisi’nde örgütlenerek verilmektedir. Ecevitlerin kemiklerini sızlatanlardan mutlaka hesap soracağız” dedi.  

'KURUCU DEĞERLERE BAĞLI KALARAK YOLUNA DEVAM EDİYOR'

ANKA'nın aktardığına göre partilerinde yaşanan değişimi aktaran Genel Başkan Alpay, “Partimiz kurucu değerlerine bağlı kalarak yoluna devam ediyor. DSP’den ayrılan arkadaşlarımızla kurduğumuz Barış ve Eşitlik Partisi, kısa bir durağanlığın ardından bizim yeniden yönetime gelmemizle birlikte misyonu için siyaset yapmaya aynı inanç ve kararlılıkla devam etmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Bülent Ecevit BEP DSP