Benzema'ya İçişleri Bakanı'ndan 'terörist' suçlaması: Vatandaşlıktan çıkarılması istendi

Filistin'e destek paylaşımı yapan Karim Benzama'yı eleştiren Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Müslüman Kardeşler ile bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Real Madrid ile sözleşmesi sona erdikten sonra Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ittihad'a transfer olan Karim Benzema'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Filistin için yaptığı destek paylaşımı, ülkesi Fransa'da tartışma konusu oldu.

Cezayir asıllı oyuncunun paylaşımıyla ilgili bir televizyon programında konuşan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” açıklamasını yaptı.

Darmanin'in yanı sıra Bouches-du-Rhône bölgesinin muhafazakar Cumhuriyetçi Parti Senatörü Valerie Boyer de Benzama'nın paylaşımının ardından açıklamada bulundu. Boyer, Benzema'nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması yönünde çağrıda bulundu.

Benzema, Darmanin ve Bouay'e henüz yanıt vermezken yıldız futbolcunun avukatı iddiaları yalanlayarak Benzama'nın Müslüman Kardeşler organizasyonuyla herhangi bir ilişkisi olmadığını söyledi.

Benzema yaptığı paylaşımda "Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için" demişti. (HABER MERKEZİ)