Benzema'dan Fransa İçişleri Bakanı'na 'Müslüman Kardeşler' davası

Futbolcu Benzema, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye desteğini dile getirdikten sonra kendisinin 'Müslüman Kardeşler'le bağlantısı olduğunu' iddia eden Fransa İçişleri Bakanı Darmanin'e dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız futbolcu Karim Benzema, kendisini Müslüman Kardeşler ile bağlantısı olmakla suçlayan Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin hakkında 'hakaret' davası açtı.

BBC'nin haberine göre, Darmanin, Ekim 2023'te, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı dönemde yaptığı bir açıklamada, Benzema'nın Müslüman Kardeşler ile 'adı çıkmış bir bağlantısı' olduğunu iddia etmişti. Benzema'nın avukatı, Fransa İçişleri Bakanı'nın bu yorumunun müvekkilinin 'onur ve itibarına zarar verdiğini' savunarak yargıya başvurdu.

BENZEMA, GAZZE'YE DESTEK TWİTİ ATMIŞTI

Müslüman Kardeşler, aralarında Mısır, Rusya ve Suudi Arabistan'ın da olduğu pek çok ülkede yasaklı. Darmanin, ekim ayında yaptığı bu yorumu, Benzema'nın 7 Ekim'deki 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in bombardıman başlattığı Gazze halkına desteğini dile getirdiği sosyal medya mesajının ardından dile getirmişti. Benzema, twit'inde 'haksız bombardımanların kurbanlarının yine kadınlar ve çocuklar olduğunu' söylemişti.

Darmanin ise futbolcunun 'Müslüman Kardeşler' ile bağlantıları olduğunun bilindiğini iddia etmiş, ona karşı mücadele ettiklerini çünkü örgütün 'bir cihatçılık atmosferi yarattığını' söylemişti. Futbol hayatına Suudi Arabistan'da devam eden 36 yaşındaki futbolcu ise bu iddiayı reddederek bakana 'iftira' suçlamasıyla dava açacağını söylemişti.

'MÜVEKKİLİM SİYASİ İSTİSMAR MAĞDURU'

16 Ocak Salı günü Fransa basınına yansıyan 92 sayfalık şikayet dilekçesinde de Benzema'nın 'Müslüman Kardeşler ya da örgütün üyesi olduğuna iddia eden biriyle, bildiği kadarıyla hiçbir zaman en küçük bir bağlantısının olmadığı' belirtildi. Benzema 'siyasi oyunlarda kullanıldığını' savunurken, avukatı Hugues Vigier de Fransa'nın RTL kanalına yaptığı açıklamada, müvekkilinin 'siyasi istismar mağduru' olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)