'Benim ayva satmam önemli değil ama Türkiye'de adalet ve hukuka ayvayı yedirdiler'

Münir Korkmaz öğretmenken KHK ile atıldı, belediye meclis üyesi seçildi mazbatası iptal edildi. Şimdi pazarda bahçesinde yetiştirdiği ayvaları satıyor. Korkmaz, "Bize ağaç yemeyi layık gördüler ama biz o ağaçlardan elde ettiğimiz meyveleri satarak yaşamımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu da onlara dert olsun" diyor.

Google Haberlere Abone ol

Armağan Kabaklı

ADANA - Adana'da yaşayan sınıf öğretmeni Münir Korkmaz, 2016 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk gelen 657 sayılı KHK ile öğretmenlik görevinden ihraç edildi. Bir sabah öğretmenlik mesleği elinden alınmış olarak uyanan Korkmaz, 2019 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Çukurova Belediye Meclis üyesi seçildi. Önce öğretmenlik mesleği elinden alınan Korkmaz'ın, anayasal hakkı olan seçme ve seçilme hakkı da KHK'lı olması gerekçe gösterilerek elinden alındı, mazbatası da iptal edildi. Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan itirazlar da sonuç vermezken, Anayasa Mahkemesi'ne mazbatasının iadesi talebiyle yaptığı başvurusu ise Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararın nihai karar olduğunun altı çizilerek ''yetkisizlik'' gerekçesi ile reddedildi.

BERAAT ETTİ, DOSYA OHAL KOMİSYONU'NDA

Hakkında açılan davalardan beraat eden Münir Korkmaz'ın dosyası OHAL Komiysonu'nda 4 yıldır görüşülmeyi beklerken, evinin bahçesinde yetiştirdiği ayva ağaçlarından elde ettiği mahsulü, yine kendisi gibi KHK'lı olan bir arkadaşının semt pazarında kurduğu tezgahta satmaya başladı. Türkiye'deki en büyük dayanışma ağının KHK'lıların oluşturduğu platform olduğu belirten Korkmaz, ''Bize ağaç yemeyi layık gördüler ama biz o ağaçlardan elde ettiğimiz meyveleri satarak yaşamımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu da onlara dert olsun'' diye konuştu.

'TÜRKİYE'DE ADALET AYVAYI YEDİ'

KHK'ların 'ülkenin en büyük hak gaspı olduğunu, yalnızca Türkiye'de değil evrensel hukuk otoritelerinin de dile getirdiğini, yaşanan acıların bir gün hesabının yine hukuk önünde sorulacağını' ifade eden Korkmaz, ''Öğretmenliğimi, mazbatamı aldılar. Ben ayva satarak hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. Ama Türkiye'de hukuka ve adalete ayvayı yedirdiler. Türkiye hukuk, adalet ve demokrasi olmadan yaşayamaz, böyle devam edemez'' diye konuştu.

'SİVİL ÖLÜMÜ REVA GÖRDÜLER'

İşinden ve mesleğinden edilen binlerce insanın sivil ölüme mahkum edildiğini kaydeden Korkmaz, ''140 bin kişiyiz. Bu arkadaşlarımızın yüzde 99'u üniversite ve yüksek lisans mezunu. Bu yetişmiş insan gücü değerlendirildiğinde ülkenin ilerlemesine ve aydınlanmasına katkı koyabilecekken, insanları açlığa, yoksulluğa, sefalete ve izolasyona mahkum ettiler. Sivil ölümü reva gördüler. Ancak KHK'lar sonsuza dek sürmeyecek. Bir gün elbet KHK'lar gidecek, biz kalacağız. Zulüm bitecek, adalet ve demokrasi gelecek'' ifadelerini kullandı.

Etiketler khk adana