VİDEO

'Benim Annem Cumartesi...' Anneler 1000'inci kez kayıplarını arıyor

1995'ten beri her cumartesi Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi yaparak, gözaltında kaybedilen yakınlarını soran Cumartesi Anneleri 1000. kez toplanıyor.

DUVAR - Cumartesi Anneleri/İnsanları, kayıplarının akıbetini 1000. kez soruyor. 1995'ten bu yana zorla kaybedilen yakınlarını arayan aileler, bu hafta da Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi yapıyor.

Müzisyen Teoman, Cumartesi Anneleri'nin 1000. haftası için, bANDİSTA'nın 2009'da çıkardığı Benim Annem Cumartesi şarkısını yeniden yorumladı ve "Yıllardır benim de ruhumu kanatan acılarıyla, Cumartesi Anneleri için, sevgi ve saygıyla" notunu paylaştı. Video, Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Son yıllarda Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray'daki eylemleri, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen polis müdahalesiyle engelleniyordu. Geçen yıl yine polis tarafından engellenen 950, 951 ve 952'nci hafta eylemlerini konu alan Cumartesi Anneleri: Siz bu videoyu izlerken biz gözaltında olacağız haberi, Görüntülü Haber dalında 27'nci Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü kazanmıştı. Ödüller, 1996 yılında gözaltında iken polis tarafından öldürülen Evrensel Muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anılarını yaşatmak, genç gazetecileri gerçekleri esas alan bir habercilik konusunda özendirmek amacıyla 1998'den beri her yıl veriliyor.

 

 

(HABER MERKEZİ)