'Beni arasa telefonunu açmam' demişti: Zidane'dan özür diledi

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, "Beni arasa telefonunu açmam" dediği Zinedine Zidane'dan özür diledi. Le Graet "Görüşlerimi yansıtmayan bu sözler için özür diliyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Milli takım teknik direktörlüğü için Didier Deschamps yola devam kararı alan Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, eski teknik direktör Zinedine Zidane hakkındaki sözleri için özür diledi.

Le Graet, Zidane hakkında "Avrupa'da büyük bir kulübe de gidebilir, milli takım da çalıştırabilir. Derdim değil. Beni arasa telefonunu açmam. Hem açıp ne diyeceğim? 'Merhaba Beyefendi, üzülme, bir kulüp bulursun, aramaya devam et. Ben de Deschamps ile yola devam ediyorum' mu diyeceğim? Zidane da kendisine bir kulüpte veya milli takım da özel bir program ayarlayabilir" demişti.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, tepkilerin ardından açıklama yapan Le Graet, "Zidane, Brezilya'ya mı gidiyormuş? Diyecek hiçbir şeyim yok. Nereye isterse gitsin. Avrupa'da büyük bir kulübe de gidebilir, milli takım da çalıştırabilir. Derdim değil. Beni arasa telefonunu açmam. Kesinlikle açmam" dedi.

'SAYGISIZLIK ETMEYİN'

Milli takımın yıldız ismi Kylian Mbappe, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Mbappe paylaşımında "Zidane Fransa'dır, onun gibi bir efsaneye bu şekilde saygısızlık etmeyin" ifadelerini kullandı.

Fransa Spor Bakanı Amelie Oueda-Castera ise yaptığı paylaşımda "Bir futbol ve spor efsanesine utanç verici ve saygısızlık içeren ifadeler. Zidane için kullanılan sözlerden dolayı özür dilerim" sözlerine yer verdi.

İspanyol ekibi Real Madrid de, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Kulübümüz, Fransa Futbol Federasyon Başkanı Noel Le Graet'in dünya spor efsanesi Zinedine Zidane hakkındaki talihsiz sözlerini üzüntüyle karşılamıştır. Bu sözler, Zinedine Zidane gibi birine saygısızlıktır. Real Madrid, derhal özür beklemektedir!"

Söz konusu tepkilerin ardından özür dileyen Le Graet, "Kesinlikle benim görüşlerimi yansıtmayan bu sözler için özür diliyorum" dedi.