'Ben Efsaneyim' filminin senaristi, filmin aşı karşıtı kampanyalarda kullanılmasına tepki gösterdi: Bu bir film

"Ben Efsaneyim" filminin senaristlerinden Akiva Goldsman, Covid-19 aşılarının insanları filmdeki gibi zombiye çevireceği söylentilerine tepki gösterdi: 'Aman Tanrım! Bu bir film. Ben bunu uydurdum.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başrolünde oyuncu Will Smith'in oynadığı 2007 yapımı bilim kurgu filmi "Ben Efsaneyim" senaristlerinden Akiva Goldsman, Covid-19 aşılarının insanları filmdeki gibi zombiye çevireceği söylentilerine tepki gösterdi. Goldsman,"Aman Tanrım! Bu bir film. Ben bunu uydurdum, gerçek değil" ifadelerini kullandı. 

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, geçtiğimiz hafta ABD'de yayınlanan New York Times gazetesinde yer alan bir haberde, New York'ta bir gözlük mağazası sahibi, korona virüsü aşısı olmalarını istediği çalışanlarından birinin kendisine endişe olarak "Ben Efsaneyim" filmini gösterdiğini söyledi. Film, kanseri tedavi etmek için kızamık hastalığının genetiğini yeniden yapılandırmaya yönelik başarısız bir girişimin, dünya nüfusunun yüzde 99'unu öldürmesini konu ediniyor. Enfeksiyondan kurtulanlar ise mutant zombi yaratıklara dönüşüyor.

Bir süredir sosyal medyada, korona virüsü aşısı olan kişilerin başına da benzer bir şey geleceğine dair iddialar ve filmi aşı karşıtı bir bahane olarak göstererek, hiçbir gerçek bilgiye dayanmayan bazı gönderiler dolaşıyor. Bu paylaşımlardan bazıları Facebook tarafından "yanlış bilgi içeriyor" olarak etiketleniyor. 1954 yılında aynı isimle yazılmış romanı senaristleştiren yazarlardan birisi olan Akiva Goldsman ise haberdeki bu görüşlere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Goldsman Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aman Tanrım! Bu bir film. Ben bunu uydurdum, gerçek değil" yazdı.