Belmin Söylemez imzalı 'Ayna Ayna' Sinematek Kadıköy'de

Başrollerini Laçin Ceylan, Manolya Maya ve Şenay Aydın’ın paylaştığı "Ayna Ayna", bugün saat 14.00’te Sinematek Kadıköy’de gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başrollerini Laçin Ceylan, Manolya Maya ve Şenay Aydın’ın paylaştığı "Ayna Ayna", Film Koop tarafından düzenlenen ‘Bağımsız Türkiye Sineması’ programı kapsamında bugün saat 14.00’te Sinematek Kadıköy’de gösterilecek.

Yönetmenliğini Belmin Söylemez’in, yapımcılığını Haşmet Topaloğlu’nun yaptığı film, festivallerde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu dahil birçok ödül kazandı. 

Filmden sonra yönetmen Belmin Söylemez ve oyuncu Manolya Maya, seyircilerin sorularını yanıtlayacak. Söyleşinin moderatörlüğünü yönetmen Vuslat Saraçoğlu yapacak.

Filmin konusu şöyle:

‘Ayna Ayna’ kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan üç kadının bir oyunculuk kursunda kesişen hikayelerini anlatıyor. Bir yurtta kalan Aylin, Osmanlı dizisi seçmelerine katılıp cariye rolünü almak hayalindedir. Frida ruh ikizi olarak gördüğü Frida Kahlo’ya yazdığı oyununu sokaklarda sahnelemek ister. Oyunculuk kursları düzenleyen Lale tiyatrosunu ayakta tutabilmek için çıkacağı turneye güvenir. Üç kadın hayalleri sekteye uğrayınca birbirlerinden destek alırlar.