Belgesel serisi 'Up'ın yönetmeni Michael Apted öldü

İngiliz yönetmen Michael Apted, 79 yaşında öldü. Yönetmenin ölümünü temsilcileri doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 14 insanın hayatını takip eden "Up" adlı televizyon belgesel serisi ve "Madencinin Kızı" filmleriyle tanınan yönetmen Michael Apted, 79 yaşında öldü. İngiliz yönetmenin ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

56 yıldır devam eden "Up" serisi 1964 yılında yayımlanmaya başladı. 7 yaşında olan 14 kişinin hayatını takip eden belgesel serisi, her 7 yılda bir güncellenerek bugüne kadar sürdü. Apted, 2003-2009 yılları arasında Amerikan Yönetmenler Birliği’nin (Directors Guild of America DGA) başkanı olarak görev yaptı. Apted’in öne çıkan diğer filmleri arasında "Stardust" (1974), "The Squeeze"in (1977) yanı sıra 1999 yapımı James Bond filmi "Dünya Yetmez / The World Is Not Enough" da yer alıyordu. 

Apted'in öldüğünü Hollywood Reporter'a doğrulayan temsilcileri, ölümüne dair herhangi bir detay paylaşmadı.

Apted'in yönetmenliğini yaptığı "The World is not Enough" filminin tema müziklerini yapan Garbage grubu, yönetmenin ölümü üzerine Twitter hesabından yaptıkları paylaşımda Apted'i "keyifli, büyüleyici bir ruh" olarak tanımladı.

James Bond filminin tema müziklerini besteleyen ve Michael Apted ile üç farklı filmde daha birlikte çalışan besteci David G Arnold ise, Apted'le çalışabildiği için şanslı hissettiğini belirterek, "Michael ile aralarında Bond ve Narnia'nın da bulunduğu dört filmlik bir rodeoya çıkabildiğim için şanslıydım. Ondan daha güvenilir, komik, arkadaş canlısı ve en önemlisi nazik bir insan ile asla karşılaşamazsınız. Onu tanımış olduğum için çok mutluyum ve aramızdan ayrıldığı için çok üzgünüm" dedi.