Belen'de orman yangını: Tahliyeler başladı

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını sürüyor. Yerleşim yerlerindekiler tahliye ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Mahallesi'nde orman yangını başladı.

Ekipler havadan ve karadan müdahale ile yangını söndürmeye çalışıyor.

AA'nın haberine göre bölgeye 21 helikopter, 9 uçak, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik" dedi.

Yerleşim yerlerine yakın noktada çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. 

'ŞİMDİYE KADAR 200 HEKTAR ETKİLENDİ'

TV canlı yayınlarına katılarak yangına ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ilk belirlemelere göre yangının yerleşim yerinden başladığını ve bahçe temizliğinden çıkmış olması ihtimalinin güçlü olduğunu ifade etti. Bakan Yumaklı, alevlerin şimdiye kadar yaklaşık 200 hektarlık alanı etkilediğini söyledi. 

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Bakan Yumaklı ile Hatay'a gidip bilgi alan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bahçelerindeki sazlık alanı temizlemek için ateş yakarak yangına neden olan 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Yerlikaya şunları söyledi: "Soğukoluk Mahallemiz Armutçuk mevkisinde 2 kişi, bir evde bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesiyle ilgili yaptıkları çalışmadan sonra bir ateş yakıyorlar. Maalesef bunu kontrol edemiyorlar. Dolayısıyla ciğerlerimizin yanmasına vesile oluyorlar. Adli soruşturma başlatıldı ve bu vatandaşlar hakkında da şu anda yakalama kararı verildi ve yakalandı. Yanan 7 evimiz var. 4 araçta da hasar var. Bunlarla da ilgili AFAD gerekli çalışmalara sabahtan itibaren başlayacak." (HABER MERKEZİ)

Etiketler hatay belen yangın