Belediyeyi kazanan MHP, 'Bitcoin’ci AK Partili başkana' Sayıştay denetimi istedi

31 Mart yerel seçimlerinde Gümüşhane Belediyesi'ni AKP'den alan MHP, borçlar karşısında hesapların incelenmesi için Sayıştay denetimi talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gümüşhane Belediyesi'ni AK Parti'den alan MHP, borçlar karşısında hesapların incelenmesi için Sayıştay denetimi talep etti. AK Parti döneminde, toplu konut için paralarla Bitcoin alındığı iddiaları gündem olmuş, bölge halkı eylem yapmıştı.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre; mazbatayı alan MHP’li Başer, "geçmiş döneme ilişkin özellikle Bitcoin iddialarını ve belediyenin borcunu görünce", valiliğe yazı yazıp Sayıştay denetimi istedi.

AK Partili Ercan Çimen döneminde belediye, 729 konut ve 112 işyerinden oluşan lüks Yaşam Evleri projesini hayata geçireceğini açıklamıştı. Birçok arsa sahibi ile anlaşma yapılıp paralar toplandı. Ancak iddiaya göre, Gümsaş isimli belediye şirketinin yöneticisi, ‘değerlenmesi’ için toplanan paralarla Bitcoin aldı.

ERDOĞAN'A DA ANLATMIŞLARDI

Mağdur Platformu Başkanı Nuri Öztürk, birçok arsa sahibinin “Paralar Bitcoin’e gittiği için ortada inşaat yok” dediğini anlattı. Mağdurlar, Gümüşhane’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın otobüsünün önünü de keserek bu konudaki şikayetlerini aktarmışlardı.

 

(HABER MERKEZİ)