Belediyeye isyan etti, kulübesini ateşe verdi

Selçuklu'da hobi bahçelerinin imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılmak istenmesine tepki gösteren hobi bahçesi sahibi, kulübesini yaktı.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - AK Partili Selçuklu Belediyesi’ne bağlı ekipler, imara aykırı olduğu gerekçesiyle kulübeleri yıkmak için bugün Çaltı Mahallesi'nde bulunan hobi bahçelerine geldi.

Hobi bahçesinin yıkım kararına isyan eden bir kişi, kulübesini ateşe verdi.

‘NEDEN VATANDAŞLA DEVLETİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİNİZ?”

AK Partili belediyenin yıkım kararına tepki gösteren Gelecek Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran, belediyenin yıktığı hobi bahçelerinin milli servet olduğunu söyledi. Belediye yönetimine çağrıda bulunan Başaran şöyle konuştu:

“Selçuklu Belediyesi vatandaşın gözyaşlarına aldırmadan milli serveti heba etti. Madem hobi bahçelerine bu mütevazı yapıları yapmak yasaktı, o halde neden vatandaşın mağdur olmasına çanak tuttunuz? Neden emlakçıların elinde oyuncak olmalarına göz yumdunuz? Neden bu yerlerin, emlakçılar ve tapu müdürlükleri vasıtasıyla, küçük parçalara ayrılmasına ve masum vatandaşlara parsel parsel satılmasına müdahale etmediniz? Neden resmi makamlardan tapu devri yaptınız? Billboardlarda kendi reklamınızı yapmak yerine, neden buralar yapım aşamasındayken vatandaşlarla temas kurup uyarmadınız? Neden kapı numarası verdiniz ve su aboneliği yaptınız? Neden vatandaş ile devleti karşı karşıya getirip mahkemelik ettiniz? Bugün yıktığınız tehdit ettiğiniz yapıların milli servet olduğunun farkında değil misiniz?” (DUVAR)