Belediyenin şartlarını kabul etmeyen işçilerin servisleri iptal edildi

Edremit Belediyesi ile işçiler arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden belediye lehine sonuç çıkmayınca belediye, işçi servislerini iptal etti.

Servisleri iptal edilen işçiler kar yağışı altında iki kilometre yürümek zorunda kaldı.
Google Haberlere Abone ol

Salih Sertkal

VAN - Van’da AK Partili Edremit Belediyesi ile işçiler arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde belediyenin şartlarını kabul etmeyen işçilerin servisleri iptal edildi.

İşçiler, servislerinin bugün iptal edilmesi üzerine bulundukları şantiyeden 2 kilometre uzaklıktaki normal servis yoluna kar yağışı altında yürümek zorunda kaldı.

‘İŞÇİ SERVİSLERİNİN İPTALİ UTANÇ VERİCİ’

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası üyesi 250 işçi ile Edremit Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi geçtiğimiz ocak ayında bitince sendika yönetimi ile belediye yönetimi arasında sözleşmenin yenilenmesi ve işçi haklarında iyileştirilmeye gidilmesi amacıyla görüşmeler yapılmaya başlandı.

AK Partili Edremit Belediyesi, kendi bünyesinde çalışan ve çoğu ilçe merkezine uzak şantiyelerde çalışan 250 işçi ile oturduğu pazarlık masasından olumlu sonuç alamayınca işçilerin servislerini iptal etti.

Belediye yönetimiyle yürütülen görüşmelerde sendikayı temsil eden Belediye-İş Sendikası Van Şube Başkanı Emin Yeşilova, yaşanan durumu ve öncesini bir hak gaspı ve mobbing olarak değerlendirdi.

Sendikalarına bağlı 250 işçinin, Edremit Belediyesi ile olan toplu iş sözleşmesinin ocak ayında bittiğini belirten Yeşilova, sonrasında yeni sözleşme için görüşmelere başladıklarını aktardı.

Yeşilova, belediye yönetimi ile yürüttükleri görüşmelerde, şu an için 130 TL olan işçi yevmiyelerinin enflasyon değerlerini de göz önünde bulundurarak en az 220 TL olmasını, yemek parasının 5 TL’den 18 TL’ye çıkarılmasını, yakacak parasının da 2 ton kömür olarak belirlenmesini talep ettiklerini söyledi.

‘İŞÇİLER SENDİKAMIZDAN İSTİFAYA ZORLANIYOR’

Belediye yönetiminin taleplerine olumlu yönde karşılık vermediğini ve yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını ifade eden Yeşilova, işçi servislerinin iptal edilmesinin bir utanç olduğunu belirtti.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başladığı günden bugüne belediye yönetiminin kimi işçilere sendikalarından istifa etmeleri için bilinçli bir mobbing uyguladığını dile getiren Yeşilova, bu durumun sonucunda sendika üyesi olan bir işçinin istifa ettiği bilgisini aktardı.

Her zaman işçilerin yanında olduklarını söyleyen Yeşilova, işçilerin lehine bir sonuç çıkana kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.