Belediye başkanına kadına hakaretten 3 ay daha uzaklaştırma kararı

İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner hakkında kadına hakaret ve tehditten üç ay daha uzaklaştırma kararı verildi. Şahiner, 19 Ocak 2022’de hakim karşısına çıkacak.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner’in tehdit ettiği iddia edilen Döndü Akkaşoğlu tekrar koruma altına alındı. Şahiner hakkında kadına hakaret ve tehditten üç ay daha uzaklaştırma kararı verildi.

DAHA ÖNCE DE UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLMİŞTİ

Ankara’da eğitmenlik yapan ve 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde MHP Çorum milletvekili aday adayı olan Döndü Akkaşoğlu,  İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner hakkında kendisine sosyal medyadan hakaret ettiği ve iftira attığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Ankara 1. Aile Mahkemesi, Döndü Akkaşoğlu’nun “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine” dair kanun gereği istediği tedbir kararını kabul etti. Mahkeme şiddet mağduru Döndü Akkaoğlu’nun koruma altına alınmasına ve Abdülkadir Şahiner’e üç ay uzaklaştırma karar vermişti. Döndü Akkaşoğlu’nun tekrar müracaatı üzerine mahkeme sosyal medya ve Wahatsapp’tan yaptığı iftara, şiddet ve hakaret gerekçesiyle Şahiner hakkında üç ay daha uzaklaştırma kararı aldırdı.

Döndü Akkaşoğlu

TEDBİR KARARLARINA UYMAZSA ZORLAMA HAPSİ VERİLECEK

Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in üç ay süreyle Döndü Akkaşoğlu’na yönelik olarak iftira, şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeye yönelik söz ve davranışlarda bulunmamasına karar veren mahkeme şu tedbirleri koydu: "Konuta, iş yerine ve okula yaklaşmaması, iletişim araçları ile rahatsız etmemesi." Mahkeme tedbir kararına uymadığı takdirde Şahiner hakkında zorlama hapsi verileceği şeklinde de uyarıda bulundu.

ŞAHİNER HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Şahiner’in deliller ve soruşturma evrakları kapsamında “hakaret” suçunu oluşturduğu belirtildi. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmasının talep edilmesi üzere Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek Şahiner hakkında “hakaret” suçundan dava açılmasına karar verdi. Davanın ilk duruşması 19 Ocak 2022 tarihinde görülecek.