Belediye başkan yardımcısı grafiti çizerken yakalandı

Helsinki Belediye Başkan Yardımcısı Arhinmäki, bir demiryolu tünelinde grafiti çizerken yakalandı. Finlandiya Ulaştırma Bakanlığı, grafitiyi temizlemenin şehre 3 bin 500 euroya mâl olduğunu açıkladı.

Facebook / Saxelin Hannele
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nin belediye başkan yardımcısı Paavo Arhinmäki, bir arkadaşıyla birlikte şehrin doğusundaki bir bölgede duvara grafiti çizerken yakalandı.

The New York Post gazetesinin aktardığına göre, başkentin Pasila semtindeki bir demiryolu tünelinde grafiti çizerken güvenlik görevlilerince yakalanan Arhinmäki ve arkadaşı 'olaysız bir şekilde teslim oldu.' Konuya ilişkin Finlandiya'nın kamu yayıncısı YLE'ye açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Helsinki'nin dört belediye başkan yardımcısından biri olan Arhinmäki'nin 'yasadışı bir şekilde çizdiği grafitiyi temizlemenin şehre maliyetinin yaklaşık 3 bin 500 euro olduğunu' söyledi. 

CEZAİ İŞLEM UYGULANABİLİR

23 Haziran tarihinde grafitiyi tamamladıktan hemen sonra güvenlik görevlilerine yakalanan Helsinki Belediye Başkan Yardımcısı ve Sol İttifak eski milletvekili Arhinmäki, olayın ardından Facebook hesabından paylaştığı açıklamada, grafitiye olan ilgisini anlatarak özür diledi. Arhinmäki, açıklamasında, "Bir suç işledim ve bunun sorumluluğunu tamamıyla kabul ediyorum. Orada çizim yapmam aptalcaydı" dedi. Polis ise Belediye Başkanı Yardımcısı hakkında soruşturma başlatıldığını ve cezai işlem uygulanabileceğini belirtti. (DIŞ HABERLER)