Belediye bakanlık şirketi MUÇEV'in Göcek Limanı'na yaptığı yat limanının ruhsatını ve yapı kullanım iznini iptal etti

Fethiye Belediyesi yargı kararına uydu ve kurulduğu günden beri tartışmaların odağında olan bakanlık şirketi Muçev'in Göcek Limanı'na yaptığı yat limanına verdiği izinleri iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fethiye Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde kurulan ve kurulduğu günden bu yana tartışmaların odağında olan MUÇEV’in Göcek Limanı’nına yaptığı yat limanına verdiği ruhsat ve yapı kullanım iznini yargı kararları doğrultusunda iptal etti.

Muğla Turizm Çevre Vakfı (MUÇEV) Turizm ve Ticaret Limited Şirketi’nin, Göcek Limanı’nı devralması ve yat limanı yapması tepki çekmişti. Bölge sakinleri yat limanına izin veren imar planlarının iptali talebiyle dava açmıştı. Muğla 3. İdare Mahkemesi, yat limanına izin veren imar planlarını geçen günlerde iptaline karar vermişti. Mahkeme kararında projenin denizel ekosistem üzerinde negatif etkisinden ekosistem üzerindeki olumsuz yönde etkilerine kadar birçok konuya değinmişti.

'TEL ÖRGÜLER KALDIRILSIN, MARİNA SÖKÜLSÜN'

Fethiye Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü, mahkemenin iptal kararını dikkate aldı. Belediye bugün 13 Eylül 2021 tarihinde düzenlediği yapı ruhsatını ve yapı kullanma izin belgesini iptal etti. Bölge sakinleri şimdi tel örgülerin kaldırılmasını ve neredeyse biten marinanın sökülmesini istiyor.