Belçika'da Noel ağacı devrildi: 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Belçika'daki Oudenaarde kentinde 20 metrelik bir yılbaşı ağacının Noel pazarının üzerine devrilmesi sonucu 63 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti, iki kadın hafif yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'nın Oudenaarde kentinde Noel ağacının devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Belçika basınına yansıyan güvenlik kamerası görüntülerinde, tarihi kent meydanında bulunan yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki Noel ağacının önce yan yattığı, ardından yanındaki Noel pazarının üzerine yıkıldığı görüldü. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Oost-Vlaanderen Savcılığı'ndan bir sözcü, konuya ilişkin açıklamasında, Oudenaarde'li 63 yaşındaki bir kadının devrilen Noel ağacı sebebiyle hayatını kaybettiğini, aynı kasabada yaşayan iki kadının da olayda hafif yaralandığını belirtti. Sözcü, "Soruşturma, ağacın düzgün bir şekilde sabitlenip sabitlenmediğine odaklanacak; havanın etkisi de incelenecek" ifadelerini kullandı.

21 Aralık Perşembe günü İngiltere ve Hollanda'da trafiği sekteye uğratan Pia Fırtınası, dün aynı zamanda Belçika'nın batısında da etkili olmuştu. Ülkenin meteoroloji müdürlüğü, kıyı bölgeleri için 'sarı uyarı' yayınlamıştı. (DIŞ HABERLER)