Belçika'da depremzedeler için bağış kampanyası: 'İnsanlar insanlara yardım eder'

Maraş depremlerinin birinci ayı geride kalırken Belçika'daki birçok radyo kanalı, Hadise'nin de aralarında olduğu şarkıcıların seslendirdiği parçayı çalarak anonslarla bağış çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve Türkiye ile Suriye'de 50 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği depremler birinci ayını geride bırakırken dünyanın farklı ülkeleri depremzedelere desteğini sürdürüyor. Son olarak, Belçika'da yayın yapan çok sayıda radyo kanalı, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için bir bağış kampanyası düzenledi.

AA'nın haberine göre, ülkede Flamanca yayın yapan kamuya ait ve özel radyo kanalları, gün boyunca Hadise'nin de aralarında bulunduğu 30 sanatçının seslendirdiği 'İnsanlar insanlara yardım eder' parçasını çalmaya başladı. Bazı radyo programları da yayınlarını depreme ve depremzedeler yararına başlatılan yardım kampanyasına ayırdı.

'BÖYLE ZAMANLARDA MEDYANIN DESTEĞİ CİDDİ FARK YARATABİLİR'

Belçika'nın en büyük medya grupları bünyesindeki radyolar, depremzedelere yardım kampanyası kapsamında, depremin birinci ayında anonslarla yardım kuruluşlarının oluşturduğu "12-12" adlı konsorsiyumun hesap bilgilerini aktararak, akşam saatlerine kadar sürecek yardım çağrıları yayınladı. Anonslarda, depremler hakkında bilgi verildi ve bağış için 12-12 konsorsiyumunun hesap numaraları ve internet sitesinin adresleri duyurudu. Ayrıca Belçika'dan SMS ile nasıl bağış gönderileceğinin bilgisi de aktarıldı.

12-12 konsorsiyumunun sözcüsü Philippe Henon, kampanyayla ilgili açıklamasında, "Böyle zamanlarda medyanın desteğinin ciddi fark yaratabildiğini biliyoruz. Bunu daha önceki kampanyalarda da gördük" ifadelerini kullandı.

HER MESAJDA 1 EURO BAĞIŞ YAPILABİLİYOR

Konsorsiyum, Caritas International, Belçika Kızılhaçı, Handicap International, Dünya Doktorları, Oxfam Belçika, Plan International ve UNICEF Belçika adlı yardım kuruluşlarından oluşuyor. Bağışlar, konsorsiyumun "BE19 0000 0000 1212" numaralı hesabına veya "www.1212.be" internet sitesine yapılabiliyor. Ayrıca SMS göndererek her mesajda 1 euro bağış yapılabiliyor.​​​​​​​ Toplanan bağış miktarının bugün açıklanması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)