Belarus'ta muhalif lider Viktor Babariko yolsuzluktan 14 yıl ceza aldı

Belarus'ta geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerden önce tutuklanan muhalefet liderlerinden Viktor Babariko, rüşvet ve vergi kaçakçılığı suçlarını işlediği iddiasıyla 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belarus'ta Minsk Mahkemesi, muhalefet liderlerinden Viktor Babariko'yu rüşvet ve vergi kaçakçılığından suçlu buldu ve 14 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Savcılık, bu suçları Rus şirketi Gazprom'un bir yan kuruluşu olan Belgazprombank'ın yöneticisiyken işlediğini iddia etti. Savcılığın suçlamalarını kabul eden ve Babariko'ya karşı ifade veren bankanın yedi eski çalışanı, üç ila altı yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Babariko, 2020 yılının ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko'ya karşı aday olmayı planlamış, ancak seçimlerden birkaç hafta önce, adaylığı için topladığı imzaları seçim komisyonuna götürürken tutuklanmıştı. 57 yaşındaki Babariko, cumhurbaşkanlığı adaylığını doğrulamak için 400.000'den fazla imza toplamıştı.

26 yıldır ülkeyi yöneten Lukaşenko'nun geçtiğimiz yaz yapılan seçimleri yüzde 80 oyla kazanması, seçimlerde hile yapıldığını belirten muhalifler tarafından protesto edilmiş ve yaz ayları boyunca ülkede kitlesel ayaklanmalara neden olmuştu. (DIŞ HABERLER)